Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accidentul de la Pasajul Unirii: Alți 5 turiști greci răniți au fost externați

Încă cinci dintre pacienții răniți în accidentul de autocar de la pasajul Unirii au fost externați astăzi din spitale. Starea lor de sănătate s-a îmbunătățit pe zi ce trece, inclusiv a femeii care ajunsese grav rănită la spitalul Floreasca.

Între timp, mai bine de jumătate dintre turiștii din autocar au plecat deja spre Grecia, dar unii dintre ei au decis totuși să petreacă sărbătoarea Crăciunului în România. În paralel, anchetatorii pun cap la cap toate probele pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul în urma căruia unul dintre pasageri și-a pierdut viața.

Din cei 24 de pacienți care au ajuns în stare gravă în prima zi a accidentului la spitalele din Capitală, 13 dintre ei au rămas internați la spitalele din București.

În ceea ce îi privește pe ceilalți pasageri, aceștia au plecat, în mare parte, deja înspre Grecia cu alte curse aeriene. O parte au decis să rămână în București pentru a-și petrece totuși Crăciunul, chiar dacă vacanța lor a fost ruinată. În total erau 47 de pasageri, plus șoferul, în autocarul care a izbit limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii. Ar fi trebuit să își petreacă un sejur de 5 zile în țara noastră.

În ceea ce privește ancheta deschisă de polițiștii de la Brigada Rutieră pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, polițiștii trebuie să pună cap la cap toate probele, imaginile de pe camerele de supraveghere și mărturia șoferului. Acesta, potrivit unor surse, ar fi spus în fața anchetatorilor că nu a văzut presemnalizatoarele montate cu aproximativ 100 de metri înainte de intrarea în pasaj, de altfel, surse spun că le-a și ocolit atunci când a circulat pe Bulevardul Dimitrie Cantemir și că a virat chiar înainte de intrarea în pasaj pe banda care duce în interiorul acestuia. Pasagerii din autocar povesteau că șoferul a virat nesigur către intrarea în pasaj și nu știa dacă vehiculul depășește limita de înălțime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE