Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer. În România sunt depistate aproape 100.000 de cazuri în fiecare an

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer a fost marcată duminică, pentru prima dată. Proiectul a fost iniţiat de senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, o supravieţuitoare a acestei boli.

În România, sunt depistate aproape 100.000 de noi cazuri anuale de cancer

Această zi transmite un mesaj de speranţă şi susţinere pentru bolnavii de cancer şi familiile acestora. În România, sunt depistate aproape 100.000 de noi cazuri anuale de cancer şi sunt înregistrate aproximativ 50.000 de decese ale celor diagnosticaţi cu această necruţătoare boală.

În acest moment nu există o statistică a supraviețuitorilor de cancer și a situației în care se află aceștia, potrivit premierului Nicolae Ciucă. Şeful Guvernului dorește să pună în aplicare Planul Național de Luptă împotriva Cancerului, care să facă trecerea de la scheme de tratament uneori rigide, la medicina personalizată.

Nicoleta Puliuc, senator PNL: „Nu vorbim ce se întâmplă după ce bolnavul a terminat partea de chimioterapie. El se confruntă cu probleme. Vreau să transmit un mesaj. Dragii mei, nu abandonați lupta, fiindcă puterea este în voi.”

Lupta împotriva cancerului are un aliat puternic în România

Lupta împotriva cancerului are un aliat puternic în România: terapia revoluționară personalizată pentru formele grave ale acestei boli. Concret, terapia presupune prelevarea de celule sănătoase, care ulterior sunt modificate genetic și reintroduse în corpul persoanei bolnave, cu scopul de a reface sistemul imunitar.

Anca Coliță, manager Institutul Clinic Fundeni: „În România, în Institutul Clinic Fundeni, din 26 aprilie e posibilă aplicarea unei linii pentru pacienți, pentru care toate celelalte linii de tratament nu au dat rezultate. Vorbim de pacienți care au facut serii lungi de chimioterapie.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE