Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ziua Independenței Republicii Moldova. Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, mesaje de susținere pentru Maia Sandu

Publicat de: Sabina Coman

România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene, transmite preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la proclamarea independenţei ţării vecine.

„Calde felicitări doamnei preşedinte Maia Sandu şi cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei! România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova, cetăţenilor săi şi al integrării sale europene. UE - singura opţiune către un viitor prosper&democratic!”, a spus preşedintele României într-un mesaj postat sâmbătă pe contul său de Twitter.

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia zilei naționale a republicii Moldova

Premierul României, Nicolae Ciucă a fost primul oficial care a salutat Ziua Națională a Republicii Moldova printr-un mesaj postat pe site-ul guvernului.

Prim ministru a scris că „Anul acesta, cu sprijinul larg al României, independența Republicii Moldova are de sărbătorit o mare realizare a guvernului democrat și a președintelui pro-european: statutul de candidat pentru accederea în Uniunea Europeană.”

Ciucă a mai spus că România este pregătită să ofere sprijin în produse energetice, pentru a putea trece cu bine această iarnă, ajutor umanitar pentru refugiații ucraineni aflați pe teritoriul Moldovei, dar și alocări directe pentru susținerea bugetului de stat. Și președintele Klaus Iohannis a scris un mesaj pe contul său de Twitter. Republica Moldova aniversează 31 de la proclamarea independenței, România fiind prima țara care a recunoscut acest statut.

„Republica Moldova sărbătoreşte astăzi Ziua Independenţei de stat, proclamată în urmă cu 31 de ani. România a fost primul stat care a recunoscut independenţa, fiind în permanenţă alături de Republica Moldova în parcursul său de dezvoltare şi apropiere de spaţiul european. Construcţia statală şi naţională a Republicii Moldova a traversat multiple provocări, implicând armonizarea unor curente diferite, nostalgii şi realităţi obiective cu aspiraţiile majorităţii române a populaţiei Republicii Moldova. În toată această perioadă, România a fost alături de fraţii de peste Prut, de guvernele de la Chişinău, încercând să ajute la dezvoltarea instituţională, economică şi la procesul de democratizare şi integrare europeană, opţiunea fermă a unei majorităţi consistente a cetăţenilor Republicii Moldova”, se arată în mesajul lui Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE