Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Laura Codruța Kovesi, la Chișinău. Procurorul-șef european s-a întâlnit cu Maia Sandu

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Procurorul-șef european, Laura Codruța Kovesi, este în vizită în Republica Modova, unde s-a întâlnit cu președintele țării Maia Sandu. La Chișinău, Kovesi va semna un acord de colaborare între Procuratura Generală a Republicii Moldova și Parchetul European.

Autoritățile moldovenești mizează pe sprijin european în investigarea celor mai răsunătoare dosare de fraudă, dar și în supravegherea utilizării de către Republica Moldova a fondurilor europene, se arată într-un comunicat al Președinției de la Chișinău.

„Republica Moldova s-a angajat să avanseze în procesul de integrare europeană, iar funcționarea justiției și combaterea corupției rămân determinante în acest parcurs”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook după întâlnirea cu Laura Codruța Kovesi.

Chișinăul mizează, de asemenea, ca Parchetul European să contribuie la identificarea și restituirea activelor obținute ilegal și transferate peste hotare.

Distribuie

Taguri