Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Descinderi ale Parchetului European, condus de Kovesi, la Timișoara. Sunt vizate fraude cu fonduri europene

Publicat de: Mirabela Vasile

Procurorii de la Parchetul European au descins, marți dimineață, la Agenția pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest Timișoara. Instituția gestionează acordarea de fonduri europene pentru județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Procurorii instituției conduse de Codruța Kovesi vor lua mai multe documente care vizează nu mai puțin de șapte firme ce au accesat fondurile europene.

30 de persoane duse la audieri. Frauda: milioane de euro

Perchezițiile de la Timișoara sunt parte a unei serii de 160 de descinderi pe care procurorii de la Parchetul European le fac la adrese din România, în special din vestul țării. Sunt pe urmele unei grupări care ar fi fraudat fonduri de cateva milioane de euro prin diferite programe.

”Parchetul European (EPPO) a intervenit împotriva unui grup infracțional organizat activ în România și Austria. Încă de dimineață, sunt în desfășurare 160 de percheziții domiciliare, inclusiv la locuințele unor funcționari publici și la sediile instituțiilor publice, în cadrul unei anchete în derulare de 6 luni privind presupusa fraudă cu privire la fonduri europene și românești de peste 5 milioane de euro, spălate printr-un mecanism financiar complex. Aproximativ 30 de persoane vor fi aduse la audieri.”, se arată într-un comunicat al EPPO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE