Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu, lecție de modestie. A zburat cu „low cost” la Bruxelles și a călătorit cu trenul pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reușit să atragă din nou numeroase laude pentru modestia de care dă dovadă. După ce zilele trecute a fost felicitată pentru alegerea de a călători de la Chișinău, la Bruxelles cu o cursă aeriană low cost, Sandu a plecat cu trenul din capitala UE spre Paris, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron.

Imiaginile cu Maia Sandu s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare, fiind apreciate de internauți care au felicitat-o pentru modestie și pentru atitudine.

Fără avion privat și fără ceremonii protocolare. Într-o ținută simplă și lejeră, cu pantofi sport albi și cu rucsacul în spate. Așa a ales să călătorească spre Bruxelles, acolo unde s-a întâlnit cu oficialii europeni și a ținut un discurs în Parlamentul European.

"Fără opriri la vamă sau control de pașapoarte - așa funcționează Europa unită, a cărei parte ne dorim să fim și noi. Într-o oră și jumătate, trenul rapid mă va aduce în capitala franceză, unde voi avea o întrevedere cu președintele Emmanuel Macron", a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Maia Sandu, cu trenul la Bruxelles

După ce a ales să plece cu avionul la Bruxelles de la Chișinău, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a optat să ajungă din Capitala Belgiei spre cea a Franței cu trenul rapid.

„În Europa unită nu există vămi între statele membre”, acesta este mesajul pe care l-a postat pe rețelele de socializare, împreună cu câteva fotografii din timpul deplasării.

„Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine (marți și miercuri - n.r.), întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE, și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European”, scrie pe Facebook Maia Sandu.

Ea precizează că va promova agenda europeană a Republicii Moldova și joi, la Paris, unde o să discute cu președintele Emmanuel Macron.

„În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE”, încheie Maia Sandu.

Maia Sandu, discurs istoric în Parlamentul European

Maia Sandu a devenit primul președinte al Republicii Moldova care a susținut un discurs în Parlamentul European. Aceasta a pledat pentru acordarea statutului de ţară candidată, Republicii Moldova, la aderarea la UE.

Maia Sandu le-a mulțumit europarlamentarilor pentru susținerea acordată prin votarea unei rezoluții în acest sens și le-a cerut eurodeputaților să pledeze cauza Moldovei.

Ea a detaliat impactul economic, social și umanitar al războiului din Ucraina asupra Moldovei și a cerut sprijin suplimentar pentru a gestiona problema refugiaților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE