Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeekr începe producția berlinei electrice 007, concurenta Tesla Model 3. Chinezii promit o autonomie de 500 km după 15 minute de încărcare

Compania Zeekr a început fabricarea mașinii electrice 007 în China, pentru ca primele modele să poată fi livrate clienților începând din ianuarie 2024. Chinezii promit că berlina proiectată de un fost designer care a lucrat Audi și Bentley va avea o autonomie de 500 de kilometri, după o încărcare de doar 15 minute. De asemenea, va dispune de motoare ce vor livra puteri între 415 și 637 de cai putere.

Mașina electrică Zeekr 007 va avea un preț de pornire de 32.000 de dolari, pe piața chineză, scrie publicația Carscoops.com.

Deținută de grupul chinez Geely, compania Zeekr a făcut furori în ultimii ani, după ce a lansat pe piața auto modelul de berlină 001, MPV-ul 009 și SUV-ul X. Odată cu începerea producției de 007, chinezii se aventurează pentru prima oară pe piața berlinelor de lux. Datorită subvențiilor generoase oferite pentru a încuraja cumpărarea de mașini electrice, această mașină este foarte accesibilă în China, unde are un preț de pornire de doar 229.900 de yuani sau aproximativ 32.000 de dolari.

Când vine vorba de design, berlina electrică Zeekr 007 a fost proiectată de Stefan Sielaff, care a lucrat și la Audi și Bentley. Noua mașină are un aspect mai tradițional decât 001 și X, care seamănă cu modelele Lynk & Co, o altă marcă deținută de Geely.

Printre elementele de design care ies în evidență se numără partea frontală, ce dispune de faruri LED și un afișaj pe toată lățimea care poate fi personalizat pentru a afișa mesaje scrise.

În primul model de serie, pe display a fost afișat mesajul "The 1st Zeekr 007".

Publicația Car News China scrie că mașina electrică poate fi comandată de clienți în șase culori disponibile în gamă.

Zeekr 007 vine în varianta de bază cu un motor de 415 cai putere

Potrivit sursei citate, vor fi disponibile două tipuri de motoare, în condițiile în care toate modelele 007 dispun de o tehnologie de încărcare rapidă de 800 de volți. Modelul de intrare în garmă are un singur motor electric montat pe puntea spate, ce livrează o putere de 415 cai putere și poate atinge 100 km/h în 5,4 secunde.

Cei care vor mai multă putere pot alege modelul cu tracțiune integrală cu un motor de 637 CP, care poate atinge 100 km/h în doar 2,84 secunde.

Ambele variante folosesc tehnologia Golden Battery a companiei Zeekr, un pachet de baterii fosfat de litiu și fier care poate suporta viteze de încărcare de până la 500 kW, ceea ce înseamnă că poate oferi o autonomie de 500 km după un timp de încărcare de 15 minute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE