Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

YouTube va oferi rezumate ale filmărilor cu ajutorul inteligenței artificiale

Google experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru generarea automată a rezumatelor video de pe YouTube, potrivit The Verge.

Pagina menționează că aceste rezumate vor apărea doar pentru un număr limitat de videoclipuri în limba engleză și vor putea fi vizualizate tot pentru un număr limitat de utilizatori. Ele vor apărea pe paginile de vizionare și de căutare de pe YouTube și au rolul de a oferi o scurtă prezentare generală a conținutului unui videoclip, fără a înlocui descrierea existentă a acestuia scrisă de un om.

"Începem să testăm rezumatele generate automat de AI pe YouTube, astfel încât să vă fie mai ușor să citiți un rezumat rapid despre un videoclip și să decideți dacă este potrivit pentru dumneavoastră", se arată pe pagina de asistență.

Ce spune compania Google

Jen Jamie, purtător de cuvânt al Google, a declarat pentru The Verge: "Testăm o nouă funcție pentru utilizatori, care folosește inteligența artificială generativă pentru a crea rezumate pentru videoclipurile YouTube. Testăm frecvent noi caracteristici înainte de a le lansa oficial, astfel încât să putem construi și perfecționa cea mai bună experiență pentru telespectatorii și creatorii noștri."

Potrivit lui Jamie, utilizatorii YouTube ar putea vedea rezumatele generate automat atunci când vizualizează vloguri în limba engleză, videoclipuri de cumpărături și videoclipuri cu instrucțiuni pe dispozitive mobile.

Alte companii au încercat, de asemenea, să utilizeze AI pentru a genera automat rezumate ale conținutului online. Artifact, de exemplu, a lansat recent o funcție de rezumat pentru articolele de știri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE