Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Washington Post: Frații Tate, acuzați de viol. Discuțiile cu femeile pe care le-ar fi abuzat, prezentate în instanță

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Andrew Tate, autoproclamat „regele masculinității toxice” care a fost arestat pentru trafic de persoane, este anchetat în România, fiind formulate două capete de acuzare pentru viol, reiese dintr-un document din instanță, obținut de publicația The Washington Post. Jurnaliștii americani susțin că au intrat în posesia unor stenograme cu fragmente din conversații care relevă modul în care Tate și fratele său, Tristan, și-ar fi atras victimele în București.

Procurorii din România au afirmat că în acest dosar este vorba despre acuzații de viol, fără a oferi mai multe detalii și fără a preciza la adresa căruia dintre suspecți planează acuzațiile. Prin decizia Tribunalului București, Andrew Tate (36 de ani) și fratele său, Tristan (34 de ani), au fost arestați preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2022. La acea vreme, procurorii au precizat că frații Tate și două femei din România sunt acuzați c-au coordonat o rețea de trafic de ființe umane. Cei patru sunt bănuți de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane şi viol.

În acest dosar, niciuna dintre persoane nu au fost pusă oficial sub acuzare, însă anchetatorii au precizat că au „suspiciuni rezonabile” că infracțiunile ar fi fost comise de fiecare dintre suspecți, reiese din documentele prezentate în instanță. De cealaltă parte, avocații fraților Tate susțin că bărbații nu au fost puși sub acuzare arată pentru că nu există probe împotriva lor, iar arestarea reprezintă o încălcare a drepturilor omului. De asemenea, apărătorii au afirmat că relațiile sexuale au fost consimțite.

Mai mult, avocata Tina, care a reprezentat celebrități precum Mike Tyson și Chris Brown, s-a alăturat echipei de juriști care îi apără pe frații Tate. Ea a precizat că nu poate face comentarii despre anchetă, precizând că frații Tate neagă toate acuzațiile lansate la adresa lor.

Andrew Tate, fost kickboxer care are cetățenie americană și britanică, este anchetat pe motiv ar fi traficat o femeie din Republica Moldova, stabilită în Londra. Ea ar fi fost violată în luna martie 2022, prima oară într-un hotel din București și încă o dată într-o proprietate din oraș, conform documentelor depuse în instanță și obținute de agenția Reuters.

Motivul pentru care Andrew Tate este acuzat trafic de persoane

Potrivit sursei citate, Andrew Tate este acuzat c-ar fi exercitat „presiuni psihologice și verbale” pentru a le obliga pe femei să întrețină relații sexuale cu el, afirmă procurorii DIICOT.

În instanță au fost prezentate conversațiile purtate prin aplicația WhatsApp de către Andrew Tate cu femeia din Londra, precum și Tristan Tate cu o femeie din Statele Unite. Schimburile de mesaje au fost depuse la dosar, au fost traduse în limba engleză, însă nu au fost verificate în mod independent de către Washington Post.

Procurorii susțin că mesajele reprezintă o dovadă a metodelor folosite de frații Tate pentru „a câștiga încrederea victimelor pe care le manipulau”, dându-se drept „bărbați cinstiți și afectuoși”.

Washington Post mai scrie că Tate, care are milioane de urmăritori pe Internet, a cunoscut-o pe femeia din Republica Moldova pe rețeaua Instagram, în ianuarie anul trecut, și au început să discute despre posibilitate de avea o relație, înainte de a se întâlni în februarie.

Într-un mesaj transmis pe 7 februarie, Andrew Tate i-a spus tinerei să se mute în România pentru ca „astfel să te pot supraveghea”. Femeia și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu activitatea lui Tate, după ce a văzut clipurile sale online, potrivit declarațiilor acuzării din ordinul judecătoresc. Din document nu reiese în mod clar la ce videoclipuri anume se face referire, însă controversatul influencer a vorbit deschis în videoclipurile de pe YouTube despre cum câștigă bani de pe urma femeilor care realizează online conținut destinat adulților.

Potrivit mesajelor prezentate în instanță, Tate i-a explicat femeii că s-a folosit de afacerea cu studioul de videochat pentru a „spăla bani”. „Totul este un paravan (o acoperire)", i-a răspuns el, dându-i asigurări pentru a-i câștiga încrederea.

De asemenea, Tate i-a spus victimei că se va întâlni cu ea în România, după ce se va ocupa de niște treburi în Praga și a vorbit inclusiv despre posibilitatea de a se căsători.

„Vreau să știu dacă ești hotărâtă în privința căsătoriei", a declarat Tate într-un mesaj, potrivit ordinului judecătoresc.

„Da. Sunt”, a răspuns femeia.

După ce au ajuns în România, victimele au fost duse pe o proprietate, unde frații Tate produceau conținut pentru adulți ce era publicat pe Internet.

„Sunt în casă. Mă simt puțin ciudat. Aș fi vrut să-ți spun că-mi place, dar vreau să știu ce se întâmplă. Ce fac mai exact aceste fete?” i-a scris femeia din Republica Moldova lui Tate.

Potrivit ordinului prin care instanța a dispus arestarea, Tate a răspuns că femeile aflate în vilă lucrează pentru „Only Fans”, un serviciu de Internet pe bază de abonamente, folosit pe scară largă de către lucrătorii sexuali.

„Adică, se dezbracă? Sau fac altceva?”, a răspuns femeia.

„Nu, doar bikini. Și lenjerie intimă”, a explicat Tate.

„Am crezut că voi veni aici pentru a fi împreună”, i-a scris ea în următoarea zi. „E cam ciudat să mă pui alături de fetele care lucrează pentru tine”.

Victimele erau obligate să producă clipuri pentru adulți, fiind transformate în „sclave”, susțin procurorii, potrivit documentelor depuse în instanță.

Într-unul dintre mesaje prezentate în sala de judecată, o femeie i-a spus lui Tate că i s-a cerut să realizeze clipuri pentru rețeaua TikTok. „Fă asta. E simplu”, i-a spus Tate.

Potrivit The Washington Post, suspecții luau 50% din banii câștigați de femeile care lucrau pentru ei, conform mărturiei depuse de una dintre victime. Mai mult, femeile erau „amendate” dacă nu publicau exact conținutul cerut, dacă plângeau în timpul discuțiilor online sau dacă își luau pauze prea lungi.

Andrew Tate, interzis pe TikTok și pe platformele deținute de Meta

Tate și complicii săi au afirmat că femeile puteau să plece oricând sau să sune la Poliție.

„Cereți-le dovezi și nu vă vor oferi niciuna. Pentru că nu există”, a strigat Andrew Tate, după ce instanța a prelungit miercuri măsura arestului preventiv.

În martie 2022, Tate a afirmat la podcastul „Fresh & Fit” că este „regele webcamurilor”. La u moment dat, a spus că 75 de femei lucrează pentru el, iar din „afacerea” sa câștigă 600.000 de dolari pe lună.

Mai mult, el a mărturisit că a fost nevoit să-și mute afacerea din Marea Britanie în România, după ce polițiștii au descins în locuința sa. Una dintre femei, care a mărturisit că i-a adus câștiguri de 25.000 de dolari lunar, l-a acuzat c-a abuzat-o. Mai mult, Tate a povestit cum și-a aruncat telefonul în toaletă, arunci când polițiștii au încercat să-l percheziționeze.

Anchetatorii susțin că banii „obținuți din exploatarea victimelor erau folosiți de către inculpați pentru a se întreține”, iar femeile erau practic închise în proprietăților fraților Tate din România.

În instanță a fost prezentat un mesaj în care femeia din Republica Moldova spunea că vrea să meargă în oraș.

„Nu. Ieși în oraș... Fără să-mi spui. Mall. Supermarket. Nicăieri. De acum înainte. E ultimul avertisment”, i-a scris Tate, conform sursei citate.

Ancheta ce îi vizează pe Andrew și Tristan Tate a fost demarată în 2022, după ce Ambasada Statelor Unite la București a sesizat Poliția Română despre faptul că o femeie de 21 de ani, cu cetățenie americană, este sechestrată într-o locuință a fraților Tate.

Avocații fraților Tate susțin că mesajele ar fi fost scoase din context

Constantin Ioan Gliga, unul dintre avocații care-i apără pe frații Tate, a afirmat că unele dintre mesajele făcute publice reprezintă „interpretări exagerate și distorsionate ale unor discuții inofensive din mediul privat”.

Mai mult, avocații apărării au evidențiat că celelalte două române catalogate drept „părți vătămate” în dosar au făcut afirmații în favoarea fraților Tate, precizând că ele nu sunt victime. The Washington Post susține că nu a putut obține un punct de vedere de la persoanele considerate victime.

În schimb, Ramona Bolla, purtătorul de cuvânt al DIICOT, și-a exprimat speranța că suspecții vor fi puși sub acuzare.

Tânăra din Statele Unite, considerată victimă, l-a întâlnit pe Tristan Tate pe platforma Reddit în 2021, conform documentelor prezentate în instanță. Fratele cel mic al lui Andrew Tate s-a prezentat ca fiind „exact ce și-ar dori ea de la un amant”, adică cineva educat, creativ și respectuos.

Cei doi au petrecut o săptămână împreună în perioada în care Tristan Tate s-a aflat la Miami, iar ulterior propunerea de a vizita România „s-a transformat în ideea de a se muta” în această țară, se arată în hotărârea judecătorească.

Odată ajunsă în România, tânăra din SUA ar fi fost nevoită să respecte una dintre „regulile” lui Tristan: „să nu vorbești cu nimeni decât dacă te prezint eu", arată mesajele dintre cei doi. „România este lumea mea. Fără prieteni din afară", a scris el.

Mai mult, Tristan Tate i-a spus că nu va putea pleca din România și că, dacă va reuși să facă acest lucru, „se va asigura că se va întoarce”, se arată în hotărârea judecătorească, citând declarația acesteia. Mai mult, dacă le cerea paznicilor înarmați să plece, aceștia îi spuneau că nu vorbesc limba engleză, a spus ea, potrivit ordinului judecătoresc.

De asemenea, tânăra a mărturisit că nu a sunat la Poliție deoarece Tristan a „speriat-o” după ce i-a spus că sunt instalate camere de supraveghere peste tot în casă. Mai mult, bărbatul i-ar fi trimis mesaje în momentul în care ea ajunge în sufragerie pentru a-i demonstra că o supraveghează în permanență.

În apărarea sa, Tristan Tate a spus că a petrecut o săptămână „de distracție” împreună cu femeia în Miami, însă nu i-a sugerat acesteia să se mute în România.

„Îmi doream foarte mult să vizitez România și să fii tu cel care să mi-o arate", i-a scris ea lui Tristan Tate în aprilie anul trecut. Dar ea i-a spus și ce nu voia să facă, potrivit ordinului judecătoresc: „Nu pot să-mi arăt corpul pe Only Fans - îmi pare rău. Vreau să îl păstrez doar pentru tine”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE