Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avocata fraților Tate vrea să sensibilizeze instanța pentru a obține eliberarea. „Tristan are un bebeluș de trei săptămâni pe care nu l-a văzut niciodată”

Frații Andrew și Tristan Tate au angajat-o pe avocata Tina Glandian, faimoasă pentru că a reprezentat în instanță celebrități precum Mike Tyson sau Chris Brown. Apărătoarea a declarat că arestarea fraților Tate reprezintă, în opinia sa, o încălcare a drepturilor omului și va cere instanței punerea în libertate a clienților săi care nu au antecedente penale și acuzații formulate împotriva lor.

Avocata Tina Glandian a explicat cum vrea să obțină eliberarea fraților Tate.

„Au cerut instanței să fie puși în libertate, deoarece nu există probe împotriva lor și nu există antecedente penale în cazul amândurora.

De asemenea, au fost menționați factori suplimentari, unul dintre aceștia este faptul că Tristan are un bebeluș care s-a născut în urmă cu trei săptămâni pe care nu l-a văzut niciodată până acum (...)”, a afirmat ea.

Avocata fraților Tate acuză că justiția din România nu funcționează

Apărătoarea a precizat că așteaptă decizia instanței și este încrezătoare că „judecătorii vor lua decizia corectă și îi vor elibera pe frații Tate din arest”.

„Nu este vreun secret faptul că frații Tate sunt persoane publice controversate. Acest lucru nu este vorba despre faptul că sunt persoane publice sau dacă sunteți de acord cu opiniile exprimate de ei.

Este vorba despre încălcarea drepturilor omului recunoscute internațional și despre încălcarea dreptului la un proces echitabil.

Până în prezent, sistemul juridic nu a funcționat. Frații Tate care sunt cetățeni americani sunt încarcerați de peste 30 de zile, fără să li ofere posibilitatea de a plăti cauțiune și fără să fie formulate acuzații împotriva lor”, a mai spus Tina Glandian.

Avocata a amintit că ancheta în cazul fraților Tate a început „în luna aprilie anul trecut și faptul că este 1 februarie, iar faptul că nicio acuzație nu a fost formulată timp de 10 luni spune foarte multe”.

„Prelungirea arestului preventiv a fraților Tate în aceste circumstanțe reprezintă o încălcare a drepturilor internaționale ale omului, a reglementărilor UE și, în mod evident, România este membră a Uniunii Europene. (...) Vom continua să ne luptăm a-i scoate din arest pe frații Tate”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE