Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea rea a făcut ravagii în țară. Ploile torențiale au blocat mai multe drumuri județene

Meteorologii au emis noi coduri de ploi torențiale până în această diminieață, la ora 10:00, în jumătatea de est a țării.

Vijeliile din ultima vreme au făcut ravagii deja în 19 județe, iar premierul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență ca să aprobe acordarea de mâncare și apă localnicilor afectați grav de inundațiile din județul Dolj.

În Grecești, județul Dolj viitura a fost atât de puternică încât a rupt un drum. În acest județ au fost și cele mai mari pagube.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat Comiteul pentru Situații de Urgență duminică dimineață ca să aprobe acordarea de ajutoare umanitare pentru populația afectată din această zonă.

Oamenii au primit mâncare și apă. Și în București, ploile torențiale au inundat bulevarde mari din mai multe zone, iar mai mulți copaci au căzut peste mașini.

În total, pompierii salvatori au intervenit în 59 de localități din 19 județe și în București. Ploile torențiale au blocat circulația pe 4 drumuri județene.

Guvernul promite despăgubiri familiilor afectate de inundații

Marius Budăi a anunțat că la următoarea ședință de Guvern va stabili și sumele de bani care vor fi acordate, drept despăgubiri, familiilor afectate de inundaţiile din ultimele zile. Meteorologii nu au vești bune deloc. Ploile torențiale continuă în mai bine de jumătate de țară și București.

”În jumătatea de est a țării așteptăm cantități de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat de 30-40 de litri pe metru pătrat, de asemenea din loc în loc pot să apară intensificări ale vântului, vijelii, grindină. Va fi în vigoare un cod portocaliu, iar acesta vizează zona Carpaților Orientali, de asemenea estul Carpaților Meridionali, precum și județele Buzău, Ialomița și Călărași.

Aici cel mai probabil vor fi cele mai mari cantități de apă, izolat ele putând să depășească chiar 60 de litri pe metru pătrat. În Capitală, cel mai probabil înnorări cu averse, descărcări electrice și intensificări de vânt.”, a declarat Meda Andrei, meteorolog.

O femeie a fost lovită de copac, în București

O femeie de 93 de ani a fost rănită, după ce un copac a căzut peste ea în parcul IOR din București. Medicii au găsit-o conștientă la locul incidentului, însă prezenta traumatisme la un picior.

După ce i-a fost oprită hemoragia, femeia a fost transportată la spital. Pompierii spun că cel mai probabil copacul a fost trânit de vânt. Pentru autoritățile capitalei a fost a 10 intervenție cauzată de vremea rea, într-o singură zi.

ANM a emis o prognoză specială pentru București, valabilă până în această dimineață, la ora 10.00, cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE