Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod roșu de ploi torențiale în patru județe. Weekend cu vreme instabilă în marea parte a țării

Meteorologii au emis un Cod roșu de averse torențiale și abundente pentru județele Mehedinți, Caraș Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara. Avetizarea este în vigoare până sâmbătă, la ora 12:00.

Astfel, în intervalul 16 iunie, ora 12:00 - 17 iunie, ora 12:00, în aceste zone, în intervale scurte de timp şi prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 50-70 l/mp şi izolat vor depăşi 80 l/mp.

Ploi în mai mult de jumătate din țară

În același interval, este în vigoare și un cod portocaliu de ploi torențiale.

În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Tot în același interval, este în vigoare și un cod galben de ploi torențiale.

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE