Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Temperaturi de vară pentru luna septembrie. Meteorologii anunță vreme caniculară în următoarele săptămâni

Meteorologii nu vin cu vești îmbucurătoare pentru următoarea perioadă. Specialiștii spun că valul de căldură se va prelungi, iar la finalul săptămânii se vor înregistra temperaturi și de 38 de grade Celsius, în Arad și sudul Olteniei.

Mai mult decât atât, disconfortul termic își va face simțită prezența pe acest final de săptămână, iar cea mai caldă zi va fi sâmbătă.

„În acest moment ne confruntăm cu un val de căldură care s-a extins în Europa Centrală. Până duminică este această avertizare cod galben ce vizează canicula și disconfortul termic din partea de Vest și de Sud a țării, unde temperaturile maxime depășesc 33-34 de grade, cea mai caldă zi din acest interval va fi sâmbătă. În Arad și în sudul Olteniei vor fi temperaturi maxime care ajung la 38 de grade.

În ceea ce privește evoluția pe următoarele săptămâni, vor fi temperaturi care sunt situate peste mediile anuale, în perioada această de 8 august până pe 4 septembrie, cu mențiunea că săptămâna următoare, pe perioada 8-15 august, temperaturile peste media anuală vor fi în partea sudică și sud-estică. Aici vom mai avea zile caniculare cu disconfort termic ridicat, în vreme ce în vest, nord-vest și chiar și partea centrală a țării așteptăm o vreme mai instabilă de luni încolo.

Iar măsurătorile noastre arată un excedent de precipitații pe partea vestică, nord-vestică și centrală a țării. Acolo cumva temperaturile sunt normale pentru această perioadă, iar mai departe, mergând din 15 august pe celelalte săptămâni vor fi temperaturi peste mediile anuale, cu precădere în partea de vest și sud a țării.

Prelungirea sezonului estival, favorabilă datorită temperaturilor ridicate

”Cu siguranță putem vorbi despre prelungirea sezonului estival având în vedere temperaturile. Dacă ne raportăm și la ultimii ani, luna septembrie a fost o lună de vară cu temperaturi care depășesc frecvent pragul de 30 de grade, nu văd de ce ar fi o excepție acest septembrie. Până acum, măsurătorile anunță că luna septembrie va aduce temperaturi peste medie, ceea ce înseamnă vreme de vară și pentru septembrie, cel puțin în prima jumătate.”, a declarat Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE