Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum ne îmbrăcăm pe caniculă: Hainele joacă un rol esențial pentru temperatura resimțită de organism

Canicula înseamnă și un stres termic pentru corpul nostru. Nu e suficient să stăm la umbră și să ne hidratăm. Hainele pe care le îmbrăcăm joacă un rol esențial pentru temperatura resimțită de organism. Medicii recomandă să avem grijă la țesăturile pe care le alegem și să renunțăm la bijuteriile din metal. Pielea care nu este acoperită de haine trebuie protejată cu un strat de cremă cu factor de protectie înalt, spun medicii.

Ce tip de haine trebuie excluse din garderobă pe caniculă

Cu cât temperaturile sunt mai ridicate, cu atât mai multă atenție trebuie să acordăm vestimentației. Îmbrăcămintea mulată, de culoare închisă sau din materiale groase trebuie excluse din garderobă. Hainele lejere, de preferat din materiale naturale, trebuie să fie primele alese.

Andrada, designer vestimentar: „Inul e la loc de frunte, e cea mai veche țesătură, fiind potrivită pentru vremuri călduroase. Inul protejează cumva pielea noastră, e ca un fel de barieră între pielea noastră și călduă. Este un absorbant foarte bun, ca material. El este antialergic și antibacterian și faptul că e un foarte bun absorbant, face să se absoarbă foarte rapid umezeala, respectiv transpirația, dar se și usucă la fel de rapid și e cea mai bună fibră de purtat în perioada de caniculă.“

Atenție la hainele în culori stridente!

Să căutăm chiar îmbrăcăminte cu factor de protecție UV.

Amalia, consultant magazin: „Hainele au strat protector, sunt diferite de hainele obișnuite. Medicii ne recomandă să purtăm culori deschise, însă să fim atenți la hainele în culori stridente.”

Mihaela Leventer, medic dermatolog: „Hainele colorate în contact cu transpirația pot să genereze o iritație a pielii numită dermatită de contact. La fel se întâmplă și cu contactul pielii la brățările sau gablonțurile care conțin nichel, nichelul fiind alergenul cel mai important pentru zona noastră geografică.”

Accesoriile indispensabile pentru orice expunere la soare

În zilele toride de vară, accesoriile care nu ar trebui să lipsească sunt cele care ne acoperă capul. De această dată vorbim despre pălării. Pe lângă faptul că sunt un accesoriu modern, acestea reduc și riscul de a face insolație.

Pielea neacoperită de haine trebuie protejată cu o crema cu factor de protecție ridicat. Prevenim astfel arsurile și, implicit, îmbătrânirea accelerată a pielii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE