Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vreme caldă în România, în ultima săptămână din ianuarie. Prognoza meteo, valabilă până la 20 februarie

Publicat de: Euronews

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, în ultima săptămână din luna ianuarie. Meteorologii spun că, până la data de 20 februarie, valorile termice se vor apropia de cele normale, arată prognoza pe patru săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Până la finalul lunii ianuarie, sunt anunțate mai multe ploi în sud-vestul țării. În schimb, regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile din nord-vest, spun meteorologii.

Prognoza meteo în perioada 23 - 30 ianuarie

Astfel, în săptămâna 23 - 30 ianuarie 2023, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sud-vest a ţării, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice, arată prognoza ANM.

Meteorologii spun că, în săptămâna 30 ianuarie - 6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte la munte.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 6 - 13 februarie

Estimările meteorologice pentru săptămâna 6 - 13 februarie 2023 arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza în perioada 13 - 20 februarie

În ultima săptămână de prognoză, 13 - 20 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru intervalul 23 ianuarie - 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 - 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE