Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iarna și-a intrat în drepturi în Europa. Zăpada abundentă și viscolul au creat haos în trafic în Germania și Croația

Peste 100 de accidente rutiere au avut loc într-o singură zi în Germania, din cauza zăpezilor abundente, care au creat haos în trafic. Situația este similara și în Croația, unde viscolul și grindina au făcut traficul aproape impracticabil în întreagă țară.

20 de centimetri de zăpadă care s-au așternut în unele părți din sud-vestul Germaniei au provocat haos în trafic și o serie de accidente. Mulți șoferi au fost pur și simplu copleșiți de situație. Nici măcar serviciul de deszăpezire nu a putut ține pasul, pentru a curăța autostrăzile. Pe alocuri, traficul a fost complet oprit ore întregi pe unele porțiuni de drum, iar poliția a raportat aproximativ 500 de intervenții și peste 100 de accidente rutiere.

Din cauza zăpezii și a vântului puternic, unele drumuri au fost închise și în Croația, în timp ce cursele feriboturilor și ale catamaranelor au fost întrerupte. În unele părți ale țării, temperatura se situează sub zero grade, iar stratul de zăpadă ajunge la 30 cm. Pe coasta Dalmată viscolul a doborât copaci și a avariat autoturisme. Cu toate acestea, zăpada nu este singura problemă. În unele părți ale Croației, din cauza ploilor abundente din ultimele zile, nivelul râurilor a crescut și a lăsat zeci de case izolate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE