Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Voluntarii ucraineni curăță satele după bombardamentele rușilor. În Horenka, peste o mie de locuințe au fost distruse

La 11 luni de când regiunea Bucea a fost eliberată, oamenii nu se pot întoarce la casele lor. Războiul le-a distrus locuințele. În satul Horenka, un grup de voluntari îi ajută pe localnici să o ia de la capăt.

În primele săptămâni ale războiului, satul Horenka a fost ținta unor bombardamente groaznice. O mie de clădiri au fost distruse. Tatiana și familia ei au rămas pe drumuri. Până acum, ei nu au avut bani să-și repare locuința.

„Din păcate, proprietarii acestor case nu au posibilitatea sau nu au suficienți bani să-și reconstruiască locuințele. Când și-au pierdut casele, ei au pierdut tot ce aveau. Noi, voluntarii, suntem aici pentru a-i ajuta. Singuri, oamenii nu ar putea nici măcar să-și facă ordine prin curți.”, a declarat Olena Liashenko, voluntar.

Șeful Consiliului European:  Săptămânile şi lunile următoare vor fi decisive

Săptămânile ce urmează vor fi „decisive” pentru rezultatul războiului din Ucraina, a apreciat joi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care le-a cerut liderilor statelor membre ale Uniunii Europene să răspundă cererilor de înarmare formulate de Kiev, transmit AFP şi Reuters.

La reuniunea de la Bruxelles este prezent ca invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Următoarele săptămâni şi următoarele luni vor fi probabil decisive. Este momentul să desfăşurăm un sprijin maximal”, a spus Charles Michel în cadrul summitului UE de la Bruxelles, solicitând pentru Ucraina „muniţii, artilerie, rachete, vehicule, sisteme de apărare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE