Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski spune că 2023 „trebuie să fie un an crucial” pentru eliberarea Ucrainei

Volodimir Zelenski a spus, într-un nou discurs apărut marți, ca urmează o perioadă importantă din punct de vedere politic pentru Ucraina, odată cu intrarea în noul an. Președintele ucrainean a punctat și obiectivele țării sale pentru 2023.

“Intrăm în anul următor şi trebuie să menţinem o înţelegere comună a obiectivelor noastre naţionale. Desigur, este vorba de eliberarea teritoriului nostru de inamic, de reconstrucţia Ucrainei, întoarcerea ucrainenilor acasă, apropierea în continuare a statului nostru de parteneri cheie, deschiderea de noi oportunităţi pentru Ucraina în lume - toate acestea sunt misiuni pentru viitorul apropiat”

2023, an crucial pentru Ucraina

În discursul său, președintele a mai menționat că marți a avut loc o ședință a Statului Major, în care s-a discutat despre regiunile , Bahmut, Kreminna şi Donbas, dar și despre strategia Ucrainei de acum înainte.

Trebuie să fie un an crucial. Înţelegem riscurile din timpul iernii, înţelegem ce trebuie să facem la primăvară şi, drept urmare, înţelegem ce rezultate trebuie să dea întregul sector de apărare şi securitate.”

Zelenski a vorbit şi despre discuţia telefonică pe care a avut-o cu premierul Italian, Giorgia Meloni.

„Am vorbit astăzi cu premierul Italiei. I-am mulţumit pentru sprijinul acordat deja şi pentru susținerea de acum. Giorgia Meloni a spus că problema apărării aeriene a Ucrainei este în prezent discutată şi ne-am coordonat paşii. Cred că susţinerea italiană ne va permite să întărim apărarea cerului Ucrainei. Desigur, am discutat şi despre planurile noastre diplomatice pentru lunile următoare. Şi, de asemenea, despre ameninţările din iarnă, peste care sunt sigur că vom trece”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE