Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: ”Războiul ajunge în Rusia și în centrele sale strategice și militare”

Volodimir Zelenski a anunțat că războiul ajunge ”în Rusia, în centrele sale strategice şi în bazele sale militare”. Președintele ucrainean spune că acesta este ”un proces inevitabil, natural şi absolut drept”, la peste un de la invazia rusă a Ucrainei.

Declarația lui Zelenski vine ca răspuns în urma unui atac cu drone care a vizat un cartier de afaceri din Moscova.

”Treptat, războiul revine pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut drept”, declară el în mesajul său zilnic, în marja unei vizite la Ivano-Frankivsk (vest).

”Ucraina devine tot mai puternică”, anunță Zelenski și spune că ucrainenii trebuie să fie pregătiți de noi atacuri care vizează infrastructuri energetice, în iarna care vine.

Două atacuri cu dronă în Moscova

Rusia a anunţat duminică dimineaţa că a respins, în noaptea de sâmbără spre duminică, două atacuri ucrainene distincte - unul care a vizat Peninsula anexată Crimeea, iar celălalt Moscova.

Moscova și-a închis Aeroportul Internațional pentru o perioadă, iar două turnuri de birouri în principalul cartier de afaceri din oraş au fost avariate uşor.

Mai multe geamuri ale acestor clădiri au fost sparte, lăsând să se vadă grinzi de oţel şi documente împrăştiate pe jos, potrivit unui fotograf AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE