Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO va consolida alianța

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou ca ţara sa să adere rapid la NATO, pe fundalul războiului de agresiune iniţiat de Rusia, informează joi dpa, citată de Agerpres.

Preşedintele Zelenski a spus că a discutat miercuri cu preşedintele polonez Andrzej Duda despre summitul NATO de la Vilnius din iulie.

"Acesta este momentul exact în care presupunerile ruseşti că cineva din NATO încă se teme de Rusia trebuie să fie complet spulberate", a declarat preşedintele Ucrainei în discursul său video de miercuri seara.

Reconstrucția Ucrainei

"Astfel de ipoteze alimentează ambiţiile agresive ale Rusiei. Trebuie şi putem să le neutralizăm", a subliniat şeful statului ucrainean.

Aderarea Ucrainei la NATO va consolida organizaţia, a explicat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Zelenski a vorbit şi despre pregătirile pentru o conferinţă dedicată reconstrucţiei Ucrainei ce va fi găzduită de Londra. El a spus că grija sa este să reconstruiască fiecare ruină. "Când ruinele dispar, nu doar agresorul pierde, ci însăşi ideea de agresiune", a spus el.

El a criticat din nou lipsa aplicării sancţiunilor împotriva Rusiei, atrăgând atenţia asupra unui atac cu rachete ruseşti care a vizat oraşul-port Odesa. Multe componente ale acestor rachete au venit din alte ţări, a spus el. Dacă sancţiunile ar fi aplicate sistematic, Rusia nu ar mai putea să tragă asupra Ucrainei, a argumentat preşedintele Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE