Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei persoane au murit și mai multe au fost rănite în urma unui atac cu rachete de croazieră rusești asupra orașului Odesa

Forțele rusești au tras rachete de croazieră asupra orașului Odesa din sudul Ucrainei în cursul nopții, omorând cel puțin trei persoane și rănind mai multe alte persoane într-un atac care a avariat case, un depozit, magazine și cafenele din centrul orașului, potrivit administrației regionale de stat, citată de Associated Press.

Loviturile aeriene asupra Ucrainei au fost intensificate

Atacul lansat din Marea Neagră a implicat patru rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare, dintre care trei au fost interceptate de apărarea aeriană, a precizat administrația regională pe Facebook.

Trei angajați ai unui depozit alimentar au fost uciși și alți șapte răniți, iar căutătorii căutau posibili supraviețuitori sub dărâmături, a precizat aceasta. Alte șase persoane - paznici și locuitori ai unei case vecine - au fost rănite.

Andriy Kovalov, un purtător de cuvânt al Statului Major General al Ucrainei, a declarat că forțele rusești au intensificat loviturile aeriene și cu rachete asupra Ucrainei. Aceasta vine în timp ce Kievul avansează cu primele etape ale unei contraofensive.

Într-un briefing, el a declarat că loviturile asupra regiunilor Harkov, Donețk, Kirovohrad, pe lângă regiunea Odesa, au implicat rachete de croazieră Kh-22, rachete de croazieră Kalibr lansate de pe mare și drone Shaheed de fabricație iraniană. Nouă au fost interceptate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE