Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volkswagen nu vrea să dezvolte o nouă generaţie de motoare pentru Golf 8. ”Maşina este pregătită până la sfârşitul deceniului”

Volkswagen nu ia în calcul să dezvolte o nouă generaţie de motoare cu combustie pentru Golf, cea mai bine vândută maşină din Europa de zeci de ani, a anunțat directorul general al companiei germane, Thomas Schaefer, pentru publicaţia Automobilwoche. Acest lucru ar însemna un capăt de drum pentru modelul aflat la vânzare din 1974, relatează agenția Reuters.

Aflat în prezent în producție, Golf 8 va fi ultima generație a legendarului hatchback ce va beneficia de un motor cu combustie internă, o serie de îmbunătățiri fiind așteptate să fie lansate pe piață anul viitor.

"Cu asta, maşina este pregătită până la sfârşitul deceniului. Apoi trebuie să vedem cum se dezvoltă acest segment.

"Dacă lumea se va dezvolta complet diferit decât se aştepta până în 2026 sau 2027, am putea dezvolta un vehicul complet nou, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Până acum nu este de aşteptat", a menționat Thomas Schaefer, pentru publicaţia Automobilwoche.

Decizia Volkswagen de a nu investi în modernizarea modelului Golf, care timp de zeci de ani a fost cea mai bine vândută mașină din Europa, este reprezentativă pentru modul în care producătorul auto își schimbă strategia de investiții, de la reutilarea motoarelor cu ardere la reducerea costurilor vehiculelor electrice.

Marca Volkswagen, parte a Grupului Volkswagen, își propune ca până în 2030, 80% din vânzările sale din Europa să fie de maşini electrice şi 55% în America de Nord.

În schimb, producătorul german vrea să păstreze în portofoliul său numele Golf pentru un viitor model electric, însă lansarea acestui pe piață nu ar urma să aibă loc mai devreme de anul 2028, a explicat Schaefer.

Totodată, Volkswagen urmează să lanseze 10 modele noi de mașini electrice până în 2026, inclusiv unul care să coste mai puțin de 25.000 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE