Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin ironizează lupta Ucrainei. ”Contraofensiva a eșuat”

Contraofensiva desfășurată de Ucraina pentru a respinge armata rusă a ”eșuat”, a declarat președintele Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a făcut acest anunț, duminică, în contextul în care l-a primit la Sankt Petersburg pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

”Nu există o contraofensivă”, a spus inițial Aleksandr i Lukaşenko, potrivit agenției ruse TASS.

”Există una, dar a eşuat', a răspuns Vladimir Putin.

Cu această ocazie, preşedintele rus a anunţat că prelungeşte cu o zi întâlnirea cu Lukaşenko. Liderul de la Minsk este un aliat apropiat care l-a sprijinit pentru a negocia sfârşitul rebeliunii grupului paramilitar Wagner.

”Mi-am modificat unele planuri. Vom consacra o zi şi jumătate, două zile” acestor discuţii, a precizat Putin.

Potrivit presei ruse, Putin şi Lukaşenko discută, în principal, la Sankt Petersburg, despre ”parteneriatul strategic şi alianţa” dintre ţările lor.

”Vom vorbi, desigur, despre securitatea în regiunea noastră”, i-a transmis Putin liderului de la Minsk.

Lukaşenko anunță că mercenarii Wagner rămân în Belarus

La rândul său, Lukaşenko i-a dat asigurări lui Putin că îi va ”păstra” pe membrii Wagner în centrul Belarusului, şi că Minskul ”controlează” situaţia, la câteva săptămâni după sosirea acestor luptători după rebeliunea eşuată în Rusia.

”Ei cer «să mergem spre vest» (...) spre Varşovia, Rzeszow', i-a spus mai întâi Lukaşanko preşedintelui rus, care a schiţat un uşor surâs.

”Dar, bineînţeles că îi păstrez în centrul Belarusului, aşa cum am convenit”, a adăugat președintele belarus, amintind însă că a observat ”proasta lor dispoziţie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE