Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin convoacă Consiliul de Securitate după retragerea din Herson. Ce decizie a luat privind studenții din Donețk și Lugansk

Președintele rus Vladimir Putin va convoca o întâlnire operațională cu membrii permanenți ai Consiliului de Securitate. Întrevedere va fi organizată săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform agenției ruse TASS.

”Da. Există astfel de planuri. Vorbim despre o întâlnire operaţională frecventă", a afirmat Dmitri Peskov.

Potrivit „Moscova.Kremlin.Putin, emisiunea dedicată președintelui difuzată de televiziunea rusă Rossiya-1 TV, Putin va avea și o întâlnire cu Guvernul, săptămâna viitoare. În plus, liderul de la Kremlin vrea să ţină o şedinţă a comitetului de organizare ”Victoria”, un organism consultativ al preşedintelui, înfiinţat în anul 2000 în vederea elaborării unei politici de stat unitare referitor la veterani şi educaţia patriotică a ruşilor.

Agenția rusă Tass mai notează că Vladimir Putin a ordonat demobilizarea studenților din Donețk și Lugank, două dintre cele patru regiuni ucrainene anexate de Moscova, și revenirea acestora la studii.

Înainte aceste regiuni ucrainene să fie anexate de Rusia, studenții din aceste republici au fost mobilizați în armată.

„Putin a ordonat demobilizarea studenților și organizarea întoarcerii acestora la studii”, a mai spus Dmitri Peskov.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE