Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Volodimir Zelenski după recucerirea Hersonului

Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat vineri „o zi istorică”, după recucerirea Hersonului, oraş important din sudul Ucrainei, de către trupele Kievului, în urma retragerii forţelor ruse, relatează Agerpres.

„Ziua de astăzi este istorică!”, a spus Zelenski în alocuţiunea sa zilnică publicată pe reţelele de socializare. „Poporul nostru. Al nostru. Herson", a scris el anterior pe Telegram, însoţindu-şi mesajul scurt cu drapelul ucrainean albastru şi galben.

Armata ucraineană a anunţat în cursul după-amiezii că a intrat în Herson.

În alocuţiunea sa, Zelenski a precizat că armata ucraineană „este în prezent la periferia oraşului”. „Dar unităţi speciale sunt deja în oraş”, a adăugat el. Preşedintele ucrainean a salutat de asemenea curajul locuitorilor din Herson, care au trăit sub ocupaţia rusă de la mijlocul lunii martie. „Ei nu au abandonat niciodată Ucraina”, a mai spus Zelenski.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat în acest timp că şi-a retras de pe malul de vest al Niprului toţi soldaţii şi toate echipamentele. „În total, peste 30.000 de militari ruşi împreună cu aproape 5.000 de unităţi de armament şi de vehicule militare au fost retraşi” de pe malul de vest al Niprului, afirmă ministrul rus într-un comunicat.

După ce au încheiat retragerea, trupele ruse au aruncat în aer podul Antonivski de peste Nipru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE