Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin apără cooperarea cu Coreea de Nord: Nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni

Preşedintele Vladimir Putin a apărat cooperarea Rusiei cu Coreea de Nord, insistând că acest lucru nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni, în timp ce s-a întâlnit cu omul forte al Belarusului Aleksandr Lukaşenko vineri în staţiunea Soci de la Marea Neagră, relatează DPA.

Coreea de Nord şi Rusia sunt vecine, iar situaţia în peninsula divizată este specială, a spus Putin.

El a adăugat că Moscova nu a încălcat nicio sancţiune internaţională impusă Coreii de Nord, care se află sub embargoul ONU pentru programele sale de arme nucleare şi rachete balistice.

Miercuri, Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au căzut de acord asupra unei cooperări mai strânse, pe fondul temerilor Occidentului că Coreea de Nord ar putea furniza Rusiei muniţie pentru a fi folosită în războiul ei împotriva Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a negat că s-ar fi ajuns la o înţelegere militară între cei doi lideri.

Kim Jong Un a inspectat un avion de luptă rusesc

Continuând vizita în estul Rusiei, Kim Jong Un a inspectat cel mai recent avion de luptă rusesc Suhoi Su-57 la Komsomolsk pe Amur. Potrivit informaţiilor publicate de ministrul rus al industriei Denis Manturov, Moscova îşi propune să coopereze cu Phenianul în producţia de aeronave.

Lui Kim i s-au arătat facilităţi de producţie pentru Su-35 şi Su-57, devenind doar al doilea vizitator străin care inspectează cabina de pilotaj a aparatului Su-57 după preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit informaţiilor mass-media, bombardierul invizibil este în producţie în Rusia din 2019. India s-a retras din producţia comună în 2018.

După ce asistat la un zbor demonstrativ al unui Su-35, trenul blindat al lui Kim a părăsit oraşul îndreptându-se spre Vladivostok, potrivit presei ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE