Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

SUA se declară îngrijorate de apropierea dintre Moscova şi Phenian

Publicat de: Euronews

Statele Unite se declară îngrijorate cu privire la perspectivele cooperării militare dintre Rusia şi Coreea de Nord, într-un moment în care liderii acestor două ţări s-au întâlnit în Rusia.

"Suntem în mod evident îngrijoraţi de orice relaţie de apărare în plină dezvoltare între Coreea de Nord şi Rusia", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

Omologul său de la Departamentul de Stat, Matthew Miller, şi-a exprimat în acelaşi timp îngrijorarea cu privire la orice cooperare în domeniul sateliţilor, care ar reprezenta "încălcarea mai multor rezoluţii ale ONU".

Kim Jong Unm întâlnire cu Putin

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Vladimir Putin în cursul unei vizite excepţionale în Rusia, menită să întărească legăturile lor, în special militare.

Acesta din urmă a spus că vede "perspective" de cooperare militară cu Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi balistic în dezvoltare.

Statele Unite "nu vor ezita" să impună sancţiuni, dacă este necesar, împotriva Phenianului şi Moscovei, a avertizat Miller.

"Orice aranjament care ar întări capacităţile militare ale Coreei de Nord ar fi cu siguranţă îngrijorător", a subliniat la rândul său Kirby.

Pentru Washington, apropierea Rusiei de Coreea de Nord, precum şi de Iran, care aprovizionează Moscova cu drone în special, "este o mărturie a disperării Rusiei" în războiul său din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE