Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vlad Voiculescu, audiat la DNA în dosarul vaccinurilor: ”Nicio decizie importantă nu era luată de Cîţu fără Iohannis”

Foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, au fost chemați vineri la DNA. Procurorii i-au anunțat oficial că sunt suspecți în dosarul achiziției de vaccinuri din timpul pandemiei.

Vlad Voiculescu este acuzat de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, iar Ioana Mihăilă doar de abuz în serviciu.

Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de Cîţu fără Iohannis

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, a ajuns, vineri dimineață, la DNA, în jurul orei 10. A făcut câteva declarații în fața sediului DNA.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății: "Credeţi că România a făcut altceva decât alte state europene? Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîţu. Nu sunt cel mai mare admirator al domnului Cîţu (...) Deciziile erau ale domnului Cîţu, care întotdeauna se consulta cu domnul Iohannis. Ceea ce vă spun este că una este responsabilitatea, alta este vina.

Nu este treaba mea să stabilesc vina, dar responsabilitatea în mod clar atunci, şi fac apel la ţinerea dumneavoastră de minte, în anul 2021 pe cine vedeaţi la televizor vorbind de vaccinare? Cine vă spunea că a primit doze, că au venit dozele de Crăciun în 2020? Cine vă spunea în fiecare săptămână care mai este stadiul, ce se mai întâmplă cu dozele de vaccinare? Aceiaşi oameni luau toate deciziile. Îl aveţi aici pe prima pagină pe domnul preşedinte (Iohannis - n.r.)"

Voiculescu a mai precizat că, dacă ancheta va continua, atunci îl va "invita" pe Klaus Iohannis la DNA.

Vlad Voiculescu: "Dacă acest proces va continua, îl voi invita să vorbească. Îl voi invita să spună ce decizii a luat sau ce consideră domnul procuror. Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte"

Știrea inițială:

Procurorii DNA, cel mai probabil le vor aduce azi la cunoștință calitatea de suspect în acest dosar după ce a fost aprobată urmărirea penală în cazul lor.

Cei doi miniștri, alături de fostul premier Florin Cîţu, au cumpărat mai multe doze de vaccin decât avea nevoie România.

Miercuri, lui Florin Cîțu i s-a adus la cunoștință faptul că s-a început urmărirea penală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE