Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vizele electronice ale Indiei au revenit. Turiștii vor avea parte de o experiență unică dacă vizitează nordul țării

India a restabilit vizele electronice pentru călătorii britanici, permițând vizitatorilor să aplice online pentru a vizita frumoasa țară din Asia de Sud, în loc să fie nevoiți să ajungă la interviuri în persoană pentru a obține o viză.

Schema de viză electronică (e-viza), care este valabilă pentru călătorii din 164 de țări -- inclusiv Marea Britanie -- a fost oprită în martie 2020, la apogeul pandemiei de COVID, și parțial restabilită anul trecut pentru vizitatorii din 156 de țări. Marea Britanie a fost exclusă de pe listă, punând sute de vacanțe în India în pericol de anulare și amânare, deoarece mulți călători nu au vrut sau nu au putut să treacă prin procesul laborios de obținere a vizei.

Acest lucru a condus în cele din urmă India la o schimbare în direcție a politicii. Luni, Înaltul Comisar indian Vikram K. Doraiswami a anunțat că țara „lansează din nou vizele electronice” pentru cetățenii britanici, adăugând că este în curs de modernizare a sistemului.

Se așteaptă că această mișcare va aduce o creștere a rezervărilor de la călătorii britanici, ceea ce este exact ceea ce își dorește India.

De la rucsaci și aventurieri până la turiști de lux care caută lux, India este dornică să îmbrățișeze vizitatorii încă o dată, după luni de închidere din cauza pandemiei de COVID.

Țara și-a lăsat acum amintirile dureroase ale unui 2021 devastator - care a adus sistemul de sănătate al țării aproape de colaps -, revitalizându-și rapid industria turistică după redeschiderea granițelor pe 15 noiembrie anul trecut.

„Reînviăm foarte repede, pentru că ne-am deschis devreme”, spune secretarul Arvind Singh, un ofițer superior la Ministerul Turismului din India .

Cu gama sa uimitoare de culturi, religii, tradiții, mâncare, arhitectură și peisaje, există literalmente ceva pentru toată lumea în India, indiferent de ceea ce căutați. Dar de unde ar trebui să începi?

Pentru cei care au fost deja în India și caută o nouă abordare a acestei țări cu mai multe fațete sau cei care doresc să înceapă să exploreze India pentru prima dată, Singh recomandă Nord-Estul.

„Nord-estul Indiei este un teritoriu neexplorat, este frumos”, spune Singh. „Și facilități noi apar. S-au deschis și Jammu și Kashmir, iar turiștii interni se adună acolo în număr foarte mare”.

Cum sunt legăturile de transport în nord-estul Indiei?

Totuși, să călătorești prin nord-est nu este la fel de ușor ca să mergi în Delhi. Assam și Meghalaya sunt cele mai vizitate state și cele mai ușor de parcurs, deoarece au o infrastructură mai bună decât multe dintre statele lor surori. Arunachal Pradesh este mai dificil de vizitat, deoarece necesită un permis special (permisul de zonă protejată), iar Nagaland nu este foarte bine conectat.

Dar efortul suplimentar pe care îl necesită pentru a vizita această regiune a Indiei merită dacă înseamnă să lăsăm în urmă mulțimile din Delhi, Mumbai și Goa.

Nord-estul Indiei este și unul dintre cele mai diverse locuri etnice de pe pământ, iar cea mai bună modalitate de a aborda imensa varietate de culturi și tradiții este să participați la unul dintre numeroasele festivaluri care au loc anual în regiune între aprilie și decembrie și să petreceți timp cu localnicii cazați la o gazdă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE