Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viscolul creează probleme în România. Localități izolate și trafic blocat, din cauza zăpezii, în sudul și estul țării

Ninsorile abundente au venit cu probleme, în sudul și estul României. Traficul a fost blocat pe mai multe drumuri din țară. Pe E85, în județul Buzău, viscolul puternic a răsturnat câteva autotrenuri.

Cea mai gravă situație este în județul Vrancea, unde două localități din zona de munte au fost izolate, din cauza viscolului.

În alte opt așezări, cu aproximativ 15.000 de oameni, au putut ajunge doar mașinile 4x4.

Nicușor Halici, prefect Vrancea: E un viscol care se accentuează. Suntem cu un blocaj cu 3 tiruri pe care abia le-am scos din nămeți. Din păcate, sunt în continuare șoferi inconștienți, care nu înțeleg că iarna trebuie să te echipezi, să nu pui în pericol. Punctele critice sunt în sudul județului, unde viscolește foarte puternic, cu cantități mari de zăpadă, și în zona drumurilor județele, în zona de munte.

Tot județul Buzău, aflat sub cod portocaliu, a fost afectat de ninsori și viscol


Cea mai grea situație a fost, din nou, pe E85, unde s-au răsturnat mai multe autotrenuri, din cauza viscolului.

Marian Țiclea, prefect județul Buzău: Vânt cu 80 km la oră și două trenuri goale cu prelate lăsate au derapat perpendicular pe drum, intervenție dificilă.

Și tot în Buzău, în comuna Mihăilești, autoritățile locale au intervenit cu tractoarele, din cauza nămeților. În alte părți ale județului, șoferii au mers în coloană pe mai multe zeci de kilometri.

Alin Șerbanescu, Purtător de cuvânt CNAIR: Am reușit să deblocam o parte din benzi, iar acum utilajele au intervenit și sunt la lucru, însoțite de poliție. Pe sensul spre București se circulă mult mai bine. Pe sensul spre Buzău se circulă mai greu. Urmează să închidem DN23, între Focșani și Bordeasca, unde viscolul e mare.

Pe DN1, un TIR a derapat și a blocat toată circulația.
În Sinaia, din cauza zăpezii o defecțiune a lăsat fără curent întreaga stațiune. Au fost afectate mii de locuințe, iar instalațiile de transport pe cablu și spitalul din oraș au fost trecute pe generatoare. 

Tot din cauza vremii, trenurile au ajuns în Gara de Nord cu mare greutate. Un tren care venea din Cluj-Napoca a întârziat 140 de minute, iar altul, din Iași, 45 de minute.

Vremea rea a dat peste cap și traficul aerian. Mai multe curse au avut întârzieri de până la 4 ore.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE