Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Circulația a fost reluată complet pe firul București-Buzău. Prefectul județului Buzău: „Nu mai sunt drumuri blocate în prezent”

UPDATE Circulația a fost reluată complet pe firul București-Buzău, a declarat Daniel Marian Țiclea, prefectul județului Buzău.

„Circulația a fost reluată complet pe firul București - Buzău. Vom lăsa 30 de minute exclusiv circulația pe firul București - Buzău pentru că mai sunt două TIR-uri pe contrasens. În 30-40 de minute toată situația de la Mihăilești se va reglementa. Au fost două TIR-uri derapate. Traficul este foarte mare pe acest drum, pe Drumul European 85”, a mai spus Daniel Marian Țiclea.

Prefectul amai adăugat faptul că „nu mai sunt drumuri blocate în prezent”.

„Avem patru drumuri județene pe care administratorul a preferat, începând din această seară, să le închidă circulației publice, pentru că oricum aveau trafic redus și apăreau probleme dacă erau mașini blocate. În rest, avem restricție de tonaj la 3,5 tone pe DN 2C Costești-Pogoanele-Slobozia și DN22 Râmnicu-Sărat-Brăila. Sperăm să ne descurcăm bine în continuare”, a mai spus acesta.

Știre inițială

Ninsoarea a dat peste cap și traficul pe drumul E85, la intrarea în Cioranca, mai exact porțiunea carea face legătura între Urziceni și Buzău. Coada de mașini se întinde pe aproape șase kilometri.

„De aproximativ o oră și 30 de minute am făcut de la Urziceni până la intrarea în Cioranca. Autoritățile nu au făcut absolut nimic. Acum 32 de minute au venit utilaje însoțite de poliție, dar le-au dat drumul să mearga pe Costești, că am înțeles că acolo s-a format gheață, nu s-a dat cu nimic. Șoferii au coborat din masini, s-au dus să-și facă nevoile fiziologice, să-și cumpere cafea. Nu mai e zăpadă, polei, este gheață, nu știu cum poți să o spargi. Nu se circula în aceste momente. De jumătate de oră stăm pe loc. Ceilalți șoferi așteaptă și ei, ca și mine, să mergem să descărcăm, dar nu avem pe unde să mergem”, a explicat Marian Nicolae, șofer de TIR, prins în trafic.

Cod portocaliu de ninsori și viscol în cinci județe

Meteorologii au emis o nouă avertizare, cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabil la finalul acestei săptămâni în cinci județe. Astfel, din 27 ianuarie, ora 10 și până pe 29 ianuarie, ora 10, în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

O avertizare meteo cod galben este în vigoare și pentru București și ale zone ale țării, în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00. În Capitală, stratul de zăpadă va atinge între 8 și 15 centimetri.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE