Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pană totală de curent în Sinaia, timp de jumătate de oră. Primar: „Se datorează celor de la Electrica. Trebuie să introducem cablurile de înaltă tensiune în subteran”

UPDATE Primarul orașului, Vlad Oprea, a declarat că Sinaia a rămas fără curent timp de jumătate de oră și că acest lucru s-a întâmplat din cauza căderilor de zăpadă din ultimul timp și a depunerilor de chiciură pe cabluri.

„Din păcate, tot orașul Sinaia a rămas fără curent timp de o jumătate de oră. Acest lucru s-a întâmplat din cauza căderilor de zăpadă din ultimul timp, a depunerilor de chiciură pe cabluri. Au picat copaci pe instalații și s-au rupt, au declanșat un scurt și au sărit transformatoarele. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, dar chiar atât de grav nu s-a întâmplat, să rămână tot orașul fără curent. Se datorează celor de la Electrica, care nu vor să înțeleagă de atâta timp, de 30 de ani de la Revoluție încoace, că trebuie să introducem cablurile de înaltă tensiune în subteran. Orașul Sinaia, pe banii noștri, am introdus în subteran, pe 54 de străzi, alimentarea cu energie electrică pentru cetățeni și cei de la Electrica nu recunosc această lucrare. Pur și simplu suntem în discuții cu ei de aproape opt luni de zile. Cablurile sunt în continuare aeriene. A rămas și spitalul din oraș fără curent. Norocul nostru este că am cumpărat generatoare și au funcționat. Nu au fost probleme deloc. Erau internate aproximativ 40 de persoane și erau și operații în curs. Dacă nu era curent lucrurile luau o turnură foarte grea. 15-20% din oraș nu este încă racordat la curent. Nu au fost pagube. Telecabina și telegondolele au în dotare generatoare, au motoare diesel și coboară în siguranță turiștii în oraș. Turiștii care au fost în telegondolă au putut să coboare fără probleme”, a mai explicat primarul orașului Sinaia.

Știre inițială

Staţiunea Sinaia este afectată, vineri seară, de o pană totală de electricitate, în condiţiile în care zona montană se află sub Cod portocaliu de ninsoare.

Conform datelor comunicate de Primăria Sinaia, activitatea spitalului din oraş nu este afectată, unitatea dispunând de generatoare.

„Echipele Electrica se află pe teren şi caută defecţiunea care este la una dintre magistrale”, precizează sursa citată.

La ora 16.00, în judeţ mai erau 6.584 de consumatori fără electricitate din cauza vremii. Pe lista transmisă la acel moment de către Electrica nu figura staţiunea Sinaia.

Situaţia raportată la ora 14.00 arăta că 32.577 de consumatori nu au electricitate. 

Domeniul schiabil de la Sinaia este închis din cauza vremii

Domeniul schiabil de altitudine din Sinaia este închis, vineri, din cauza vremii, iar instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 2000 şi care fac legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 sunt oprite.
Conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, Telecabina tronson 2 (Cota 1400 - Cota 2000), Gondola Carp (Cota 1400 - Cota 2000), Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului, Teleschi Valea Soarelui şi Teleschi Călugărul nu funcţionează din cauza condiţiilor meteo, iar domeniul schiabil este închis.

În schimb, funcţionează Telecabina tronson 1 şi Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 - Cota 1400).

La Azuga nu se schiază din golul alpin, ci se va schia vineri pe pârtiile de începători de la Cazacu şi Sorica, iar la Buşteni se lucrează pentru amenajarea pârtiilor Kalinderu 1 şi Kalinderu 2.

Cod portocaliu de ninsori și viscol în cinci județe

Meteorologii au emis o nouă avertizare, cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, valabil la finalul acestei săptămâni în cinci județe. Astfel, din 27 ianuarie, ora 10 și până pe 29 ianuarie, ora 10, în județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE