Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE:Meteorologii au actualizat avertizarea de vreme rea. Cod galben în mai multe judeţe, până duminică dimineaţă

Meteorologii ANM au actualizat, sâmbătă, avertizarea de vreme rea şi anunţă că judeţele Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş ies de sub codul portocaliu.

Totodată, în mai multe judeţe se menţine codul galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol.

Cod galben în București și alte județe

O avertizare meteo cod galben este în vigoare și pentru București și ale zone ale țării, în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00. În Capitală, stratul de zăpadă va atinge între 8 și 15 centimetri.

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Capitală, pentru în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00 – 29 ianuarie, ora 10.00.

Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20-25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8-15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate.

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de -1...1 grad.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE