Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Vreme rece și ninsori în Asia de Est. Trei oameni au murit de frig în Japonia

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Vreme neașteptat de rece a adus și ninsori puternice în Asia de Est. În Japonia, autoritățile anunță trei decese care ar fi fost provocate de ger. China este, de asemenea, sub alertă maximă de vreme rea, după ce în nordul țării s-a înregistrat temperatura record de minus 53 de grade Celsius.

Un val de frig a adus ninsori puternice în Japonia. Vremea rea a perturbat traficul rutier, feroviar și aerian. Călătorii au rămas blocați prin gări, după ce cursele lor au fost amânate. Companiile aeriene au fost nevoite să amâne 300 de zboruri. Un strat de zăpadă care depășește zece centimetri s-a așezat și în orașele în care, de obicei, ninge foarte puțin.

Autoritățile anunță că trei oameni ar fi murit din cauza frigului. Vremea rămâne rece și zilele următoare. În unele zone așteaptă să se înregistreze cele mai scăzute temperaturi din ultimul deceniu.

Și China este sub avertizare de vreme rea. Marți, în orașul Mohe au fost minus 53 de grade Celsius, un record istoric de temperatură. Meteorologii anunță vreme rea până la sfârșitul săptămânii.

Distribuie

Taguri