Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsorile abundente în mai multe zone din Europa. Fenomenele meteo au provocat perturbări în Italia, Austria, Slovenia, Croația și Mallorca

Mallorca a fost lovită luni de cea mai mare ninsoare din ultimii cinci ani, de 7 centimetri stabilindu-se în Fornalutx și o temperatură de -2,4 grade Celsius înregistrată în lanțul muntos Sierra de Tramuntana.

Oficiul Meteorologic din Palma a anunțat luni că miercuri este așteptată ninsoare și mai abundentă, cu până la 10 centimetri căzând în unele zone.

Într-un tweet al El Racó Balear de la Meteorologia (Colțul Balearelor de Meteorologie), s-a raportat că zăpada s-a instalat în Mallorca peste 500 de metri, iar în Ibiza la aproximativ 250 până la 300 de metri.

Mai multe regiuni din Italia se confruntă, de asemenea, cu alerte meteo extreme din cauza ninsorilor și a condițiilor de îngheț, cum ar fi în Le Marche și Emilia Romagna, unde a fost emisă o alertă de cod portocaliu din cauza vremii care reprezintă o amenințare pentru oameni și proprietăți.

La Rai La Vita in Diretta raportează că există alerte și în Abruzzo, Basilicata, Campania, Calabria, Molise, Puglia și Umbria și risc de avalanșă în Alpii Lombardiei și Dolomiții Veneto.

Slovenia, Croația și Austria au fost, de asemenea, afectate de furtunile de zăpadă, provocând întreruperi de curent, împreună cu închiderea drumurilor și școlilor în unele zone, cum ar fi Carintia în Austria, unde 5000 de gospodării au rămas fără curent.

Acest lucru vine după ce unele stațiuni de schi din nordul Alpilor și Pirineii francezi au fost nevoite să se închidă la începutul acestei luni din cauza lipsei zăpezii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE