Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pană uriașă de curent în Republica Moldova, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului energetic ucrainean

Capitala Republicii Moldova, Chișinau, dar și Bălți, cele mai mari orașe din Republica Moldova au rămas fără curent electric.

Din cauza recentelor atacuri cu rachete rusești asupra sistemului energetic ucrainean, una dintre liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru Republica Moldova s-a deconectat în regim automat, a transmis viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara. 

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a anunțat pe Facebook Andrei Spînu.

Potrivit oficialului moldovean, liniile de transport nu au fost avariate, iar în prezent se lucrează pentru restabilirea transportului de energie electrică.

Presa de la Chișinău scrie că ar fi vorba de linia de transport România-Isaccea-Vulcănești.

România este în prezent singura țară de unde Republica Moldova mai primește energie electrică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE