Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsori în întreaga țară. Meteorologii spun că stratul de zăpadă va ajunge până la 15 cm

Ciclonul mediteraneean este resimțit în întreaga țară, iar meteorologii spun că stratul de zăpadă va ajunge până la 15 centimetri în următoarele zile. În județul Prahova, aproape 30.000 de oameni au rămas ore întregi fără curent electric, după ce viscolul a avariat trei linii de tensiune.

Județul Prahova se află sub cod galben și portocaliu de viscol și ninsori. Echipe ale companiei de energie electrică au intervenit în mai multe localități pentru a repune în funcțiune curentul electric.

Daniel Nanu, prefectul județului Prahova: Din cele aproape 30.000 de locuitori afectați, o mare parte dintre ei au fost rezolvați. Electrica intervine peste tot. Vreau să vă spun că sunt situații în care se repune în funcțiunea rețeaua de energie electrică, dar sunt și foarte multe zone în care apare de la un moment la altul.

În momentul de față, Bucureștiul se află sub avertizare de ninsoare și viscol. Meteorologii spun că ne putem aștepta la zăpadă și în zilele următoare, iar stratul de zăpadă care se va depune, va putea ajunge până la 15 cm.

Mihai Timu, meteorolog: Precipitațiile vor continua cel puțin următoarele 36 - 48 de ore. Bucureștiul va fi, în continuare, până duminică dimineața în cod galben pentru precipitații însemnate cantitativ. Vor predomina ninsorile și se va depune din nou un strat de zăpadă peste cel actual.

Ce spun șoferii

„I-a luat pe nepregătite. Dacă lăsăm după autorități, se vede…”

„Suntem obișnuiți. Se circulă, în general. Chiar acum vin de la Azuga și pe Valea Prahovei sunt cantități mari de zăpadă, dar nu sunt probleme.”

„Traficul ca de obicei, poate chiar mai aglomerat. Străzile sunt curățate, sunt OK, din punctul meu de vedere. E bine, acceptabil.”

„Ne încurcă pe străduțele secundare, dar pe bulevarde, nu. E okay.”

Meteorologii spun că va ninge în continuare în toată țara. Majoritatea regiunilor din est și sud-est sunt sub cod galben sau portocaliu de ninsori, lapoviță și viscol.

Mihai Timu, meteorolog: Până duminică dimineața, la ora 10, vor intra sub cod portocaliu de ninsori și viscol județele Vrancea, Buzău și, de asemenea, zona montană a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova. Acolo ne așteptăm la ninsori abundente însoțite local și temporar de intensificări ale vântului, cu rafale de aproximativ 55 - 65 de km la oră.

Poliția îi sfătuiește pe șoferi să își planifice din timp călătoriile, să afle condițiile meteo din zonele în care călătoresc și să păstreze o distanță suficient de mare față de mașina din față.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE