Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. „Vine iar sfârșitul lumii”. Toate teoriile conspirației legate de eclipsa totală de soare din 8 aprilie, apărute pe TikTok

Mai e puțin până la eclipsa totală de soare ce va fi vizibilă pe continentul nord american, însă o „eclipsă totală de rațiune” pare a fi deja vizibilă în online. Ca de fiecare dată când apare un astfel de fenomen astronomic, apar și scenariile apocaliptice. Internetul abundă deja de teorii ale conspirației și scenarii apocaliptice.

„Eclipsă totală de rațiune”, pe TikTok. Teoriile conspirației legate de eclipsa totală de soare din 8 aprilie 2024

Din anumite puncte de vedere, pare că omenirea nu a evoluat deloc. De fiecare dată când vine o eclipsă, multora le este teamă de exact aceleași lucruri de care se temeau și în vremurile biblice: că Dumnezeu ne dă semne, că ar vrea să înțelegem niște lucruri... Evident, sunt valabile și în 2024 aceste îngrijorări.

Ce vorbesc americanii pe TikTok despre eclipsa de soare din data de 8 aprilie 2024? Cam ce ar vorbi și românii, cel mai probabil. În primul rând, cetățenii din SUA se tem că eclipsa e un semn din partea Divinității și că ar putea să fie sfârșitul lumii, așa cum a mai fost anunțat de câteva ori. Una dintre teorii spune că traiectoria acestei eclipse va merge deasupra a opt orașe care au numele Ninive (Nineveh) în SUA. Ninive a fost un oraș din Asiria, care astăzi este cunoscut sub denumirea de Mosul, localizat pe teritoriul Irakului. A fost, în perioada respectivă, cel mai mare oraș al lumii și este menționat în relatările biblice din Cartea lui Iona. În momentul de față, există și o hartă a traiectoriei eclipsei totale de soare din 8 aprilie cu toate localitățile numite Ninive. Însă, realitatea indică altceva, de fapt: sunt doar două orașe care se numesc Ninive și care se află pe acest traseu al eclipsei care va fi vizibilă zilele următoare pe teritoriul Americii de Nord.

O altă teorie a conspirației spune că vor exista probleme de ordin tehnologic, comunicațiile vor fi aproape imposibile și foarte mulți internauți de pe TikTok îi încurajează pe americani să își facă provizii, să meargă la benzinării să își alimenteze mașinile și chiar să caute un loc unde să se ascundă.

O altă idee conspirativă are circulă intens în mediul online spune că eclipsa totală de soare va scoate la iveală „adevărul despre faptul că trăim într-o simulare” și că, în acel moment când va fi întuneric, vom putea observa clar acele semne care indică asta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE