Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce se va întâmpla la eclipsa de soare din 8 aprilie. Experții în astronomie: ”Va fi mai întuneric și mai frig”

Mai sunt doar câteva zile până la eclipsa totală de soare din 8 aprilie, care se va vedea de pe teritoriul Americii de Nord.

Oameni de știință se așteaptă ca evenimentul să fie mult mai spectaculos decât ultima eclipsă pe care au văzut-o americanii, cea din 2017. Fenomenul nu este însă vizibil și în România.

Eclipsa totală de soare va putea fi observată din Mexic, Statele Unite și Canada. Fenomenul este o consecință a faptului că Luna orbitează în jurul planetei noastre și ajunge să se interpună între Pământ și Soare, blocând o parte sau toată lumina acestuia.

Astronomi: Temparaturile vor scădea, după dispariția luminii solare

Odată cu dispariția luminii solare, specialiștii în astronomie, spun că temperaturile vor scădea.

”În mare, ceea ce vor vedea pe parcursul a două ore este luna care se mișcă foarte încet peste suprafața soarelui, părând că îl mănâncă de pe cer.

Va fi mai întuneric și mai frig, de asemenea, pentru că luna nu numai că blochează lumina soarelui, dar îi blochează și căldura.”, a declarat Jake Foster, astronom.

Experții spun că cei care vor să se uite la eclipsă trebuie să poarte neapărat ochelari speciali.

”Privitul la soare cu ochiul liber este incredibil de periculos. Radiațiile UV ale soarelui pot distruge țesuturile moi din spatele globilor oculari. Nu este foarte plăcut. Poate provoca leziuni grave și, uneori, permanente ale vederii dumneavoastră.”, a mai explicat acesta.

Următoarea eclipsă totală de soare, cea din 2026, va putea fi observată din teritorii precum Groenlanda, Spania sau Islanda.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE