Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eclipsa totală de soare din aprilie promite să fie o bogăție științifică, datorită noilor nave spațiale și telescoape - și șanselor cosmice. Luna va fi foarte aproape de Pământ, oferind o perioadă lungă și intensă de întuneric, iar soarele ar trebui să fie mai activ, cu potențialul pentru explozii dramatice de plasmă.

Când are loc eclipsa și unde poate fi observată?

Eclipsa totală de soare de luni, 8 aprilie 2024, va traversa America de Nord, trecând peste Mexic, Statele Unite și Canada. Eclipsa totală de soare va începe deasupra Oceanului Pacific de Sud. Dacă vremea va permite, prima locație din America de Nord continentală care va experimenta totalitatea va fi coasta Pacificului din Mexic, în jurul orei locale 11:07.

Traiectoria eclipsei continuă din Mexic, intrând în Statele Unite în Texas și trecând prin Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire și Maine. Mici părți din Tennessee și Michigan vor experimenta, de asemenea, eclipsa totală de soare. Eclipsa va intra în Canada în sudul Ontario și va continua prin Quebec, New Brunswick, Prince Edward Island și Cape Breton. Eclipsa va ieși din America de Nord continentală pe coasta atlantică a Newfoundland, Canada, la ora locală 17:16.

Statele Unite nu vor mai vedea o altă eclipsă totală de soare de o asemenea amploare până în 2045, așa că NASA și toți ceilalți fac tot posibilul pentru a studia acest fenomen.

Peste 600 de baloane meteorologice vor fi lansate de studenți de-a lungul unui traseu, care vor transmite în direct și vor studia schimbările atmosferice. Cerul înnorat nu ar trebui să conteze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE