Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oră de astronomie, predată sub cerul înstelat. Elevii au învățat despre Sistemul Solar cu telescopul în față

Elevii unei școli gimnaziale din Capitală au învățat astronomie chiar la școala lor, unde le-a fost adus un telescop. Copiii au participat la o oră de astronomie predată Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic București.

Telescopul a fost dus de la Observatorul Astronomic București în curtea Școlii 27 pentru o oră de astronomie, predată sub cerul înstelat.

Ce au învățat elevii

"Nu știam că Soarele este atât de mic față de celelalte stele și că un an pe Pluto înseamnă 200 și ceva de ani de-ai noștri", spune Maria, elevă în clasa a VII-a.

"Această oră mi s-a părut o experiență unică și foarte frumoasă. Am învățat niște lucruri pe care nu le-aș fi știut dacă le căutam pe Internet. Am învățat cum anii sunt diferiți pe anumite planete. M-am uitat și prin telescop. A fost senzațional ce am văzut. Nu am cuvinte să explic", spune Ana-Maria.

Adrian Șonka, coordinator observator astronomic: "Le-am arătat cât de mari sunt stelele, cât de mari sunt planetele. Le-am arătat câți asteroizi s-au descoperit în Sistemul Solar și cât durează un an pe diferite planete din Sistemul Solar. S-au distrat."

Astronomia nu se studiează la școală, însă, elemente de astronomie se regăsesc în programa de la fizică.

Adrian Șonka, coordinator observator astronomic: "Chiar a fost un copil care mi-a zis că vrea să invețe astronomie și eu i-am spus că astronomii nu sunt șomeri și are un viitor în acest domeniu."

Astronomia este știința care studiează obiectele și fenomenele cerești, adică planetele, sateliții, stelele, galexiile și tot ce se află în univers.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE