Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regiunea Niagara declară stare de urgență înaintea unei eclipse rare

Regiunea Niagara din Canada a declarat în mod proactiv starea de urgență înaintea unei eclipse totale de soare din 8 aprilie, care va atrage mulți oameni în zonele din și în jurul cascadelor din regiune.

Într-o declarație joi, președintele regiunii Niagara, Jim Bradley, a declarat stare de urgență „din motive de precauție”.

„Declararea stării de urgență... consolidează instrumentele pe care regiunea le are la dispoziție pentru a proteja sănătatea și siguranța rezidenților și a vizitatorilor și pentru a ne proteja infrastructura în orice scenariu care ar putea apărea”, se arată într-un comunicat de presă al biroului președintelui Niagara.

Câți oameni vor fi acolo

Cascada situată de-a lungul graniței canadian-americane, se află în calea eclipsei, iar mulți oameni fac rezervări la hoteluri și închiriează în avans pentru a experimenta fenomenul chiar de lângă una dintre minunile naturale ale Americii de Nord.

Primarul orașului Niagara Falls din Ontario, Jim Diodati, a prezis „de departe cel mai mare număr de oameni pe care i-am văzut vreodată” din partea canadiană pentru eclipsă. Diodati se așteaptă ca aproximativ un milion de oameni să fie acolo, în comparație cu cei 14 milioane care vizitează de obicei într-un an de zile.

Regiunea va modifica, de asemenea, unele dintre programele și serviciile sale și va închide unele facilități pentru a menține traficul în afara drumurilor pe 8 aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE