Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada lansează o nouă schemă de lucru la distanță pentru nomazii digitali. Care sunt avantajele

Canada a lansat o schemă de lucru la distanță. Astfel, cei care doresc să lucreze de la distanță vor putea trăi în țara nord-americană timp de până la șase luni. Inițiativa își propune să ofere o alternativă pentru deficutul de competențe din Canada, potrivit ministrului imigrației, Sean Fraser.

Cum va funcționa schema nomad digital canadian

Schema nomazilor digitali se află în proces de elaborare. Cu toate acestea, conform regulilor actuale de imigrare canadiene, un nomad digital angajat de o companie străină poate obține statutul de vizitator și poate sta în Canada timp de până la șase luni. În prezent, nu există un prag de salariu pentru această categorie, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai relaxate scheme de lucru la distanță din lume.

Pentru a beneficia de această schemă, nomazii digitali pot aplica pentru o viză de vizitator în Canada. Cu toate acestea, guvernul canadian analizează în continuare posibilitatea de a introduce politici suplimentare pentru a atrage mai mulți nomazi digitali în țară, potrivit Euronews.com.

Nomazii digitali care găsesc locuri de muncă în cadrul unor companii canadiene vor avea posibilitatea de a solicita un permis de muncă temporar, ceea ce le va permite să rămână în Canada pentru perioade mai lungi. Acest lucru ar putea contribui la stimularea economiei locale, deoarece nomazii digitali vor cheltui bani în comunitățile în care se află, speră autoritățile.

Puteți aplica pentru o viză de vizitator aici .

Pe lângă schema pentru nomazii digitali, guvernul canadian a anunțat și alte două inițiative pentru a atrage forță de muncă și specialiști din alte țări. Una dintre ele este un flux de "inovare" care va permite unor oameni extrem de talentați din domeniul tehnologic să vină să lucreze în Canada, indiferent dacă au sau nu o ofertă de muncă. Cealaltă inițiativă este o schemă de permis de muncă special destinată cetățenilor americani.

Toate aceste măsuri demonstrează eforturile guvernului canadian de a atrage talente internaționale și de a sprijini dezvoltarea economică a țării. Cu toate că schemele sunt în curs de dezvoltare, se preconizează că vor crea oportunități interesante pentru nomazii digitali și pentru alți profesioniști care doresc să lucreze în Canada.

De ce ar trebui să lucrezi de la distanță în Canada

În orașele pline de viață, precum Toronto și Vancouver, vizitatorii se pot bucura de numeroase muzee de talie mondială și de o viață de noapte vibrantă.

Recent, un raport al companiei de imprimare online Solopress a clasat Toronto pe locul opt în topul celor mai bune orașe din lume pentru lucrătorii la distanță.

Costul lunar al închirierii unui spațiu de lucru flexibil în oraș este de aproximativ 196 USD (135 EUR), iar viteza internetului oferită de rețeaua orașului este de 19 mb/s.

Practic toate zonele, cu excepția celor mai rurale, au o conexiune stabilă la internet și facilități bune, oferind astfel potențialilor nomazi digitali o multitudine de opțiuni de lucru.

Chiar și în afara biroului, timpul petrecut în aceste orașe nu va fi niciodată plictisitor.

Cei care iubesc natura și aventura vor găsi o gamă variată de activități. De la drumeții în Munții Stâncoși Canadieni și plimbări cu caiacul de-a lungul coastelor accidentate ale Noii Scoții până la observarea faunei sălbatice în parcuri naționale precum Banff și Jasper, există o multitudine de opțiuni pentru a te conecta cu mediul înconjurător și pentru a te bucura de frumusețea peisajelor naturale spectaculoase din Canada.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE