Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | ”Este un șobolan în avion”. Echipajul unui avion din Thailanda a descoperit la bordul aeronavei o valiză cu animale vii

Un șobolan și o vidră care au fost introduse în bagajul de mână al unui pasager au provocat haos când au scăpat în aeronavă și au mușcat mâna unui însoțitor de zbor.

Pasagerii au observat rozătorul cu ochi roșii strălucitori atunci când au mers la toaletă la bordul avionului Airbus A320 care zbura miercuri după-amiază de la Bangkok la Taiwan.

Angajații companiei aeriene au cercetat avionul și au observat o a doua creatură sălbatică - o vidră de 30 cm lungime sub un scaun.

Imaginile arată haosul de la bordul zborului operat de compania vietnameză VietJet, în timp ce echipajul se lupta să prindă animalele.

Thailanda este un important centru de tranzit pentru contrabandiștii de animale sălbatice, care adesea vând animalele în China și Vietnam.

De altfel, o cutie cu 28 de broaște țestoase vii a fost găsită atunci când poliția a percheziționat avionul la aterizarea în Taipei, după zborul low-cost de trei ore și 45 de minute.

Oficialii au lansat acum o investigație privind modul în care o pasageră vorbitoare de limba chineză ar fi introdus în mod clandestin creaturile prin controalele de securitate de pe Aeroportul Internațional Suvarnabhumi din Thailanda.

O pasageră dezorientată care a înregistrat scena a declarat: "Zborul a decolat conform programului și pilotul a ordonat ca centurile de siguranță să fie desfăcute. M-am întors de la toaletă, iar prietenul meu mi-a șoptit încet ”este un șobolan în avion”.

”Eram confuză, așa că a adăugat că este un șobolan de companie, care are corpul alb și nu este mic. Am spus echipajului de cabină și au verificat avionul. Atunci au găsit vidra sub unul dintre scaune. Au continuat să caute șobolanul alb și un angajat".

Pasagerul care a adus animale în avion ar putea fi amendat cu 30.000 de euro

Poliția a precizat că suspectul este interogat și ar putea fi amendat cu până la 1 milion de dolari NT (31.000 USD, aproape 30.000 de euro), în conformitate cu prevederile Legii privind prevenirea și controlul bolilor infecțioase ale animalelor.

Polițiștii au declarat că nu știu cum au fost urcate animalele în avion. Pasagerul despre care se crede că le-a introdus ilegal în aeronavă "nu a fost cooperant".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE