Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O aeronavă West Atlantic a aterizat pe marginea unui lac din Franța

Au fost momente dificile la bordul unui avion Boeing 737-300F al companiei West Atlantic. Aeronava a derapat pe marginea unui lac, la aterizare.

Acesta a depășit capătul pistei pe Aeroportul Montpellier din Franța.

„Avionul a aterizat pe marginea unui lac. Zborul cu numărul SW5745 s-a sfârșit la Montpellier de la Paris CDG. Pista este închisă până la noi ordine”, potrivit Le Parisien.

Ambii piloți sunt în siguranță și au reușit să evacueze avionul.

Avion ucrainean, prăbușit în Grecia. Bilanțul se ridică la opt morți

Un avion de marfă ucrainean s-a prăbușit la jumătatea lunii iulie în nordul Greciei. În urma impactului au fost raportați opt morți.

Aeronava Antonov An-12, construită de sovietici, a decolat din Serbia și se îndrepta spre Iordania. Pilotul a cerut să aterizeze de urgență pe Aeroportul din Kavala, din cauza unei probleme la unul dintre motoare, dar nu a mai reușit să ajungă pe pistă. Avionul a s-a prăbușit la 40 de kilometri vest de aeroport.

„La orele 22.45 am fost surprins de zgomotul unui motor de avion. Am ieşit afară şi am văzut un avion în flăcări”, a declarat Giorgos Archontopoulos la televiziunea publică ERT.

Oamenii care locuiesc în zonă povestesc că au au văzut o minge de foc pe cer, iar după ce aeronava a lovit solul s-au auzit timp de două ore explozii repetetate. Imaginile arată că avionul era deja în flăcări în timp ce cobora.

Presa greacă scrie despre un posibil transport de arme pentru Ucraina, însă nu există deocamdată confirmări oficiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE