Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Epava avionului prăbușit în Giurgiu, ridicată. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București anchetează accidentul aviatic

Anchetatorii s-au întors la locul în care un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Giurgiu. În urma incidentului, două persoane au murit: proprietarul firmei care opera aerodromul din localitatea Letca Nouă și o tânără care, potrivit unor surse, primise cadou o oră de zbor de la iubitul ei. Epava avionului a fost ridicată și dusă la expertiză.

Trupurile a două persoane au fost descoperite carbonizate la fața locului, după ce aparatul a luat foc la impactul cu solul.

A doua zi după ce avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit la marginea pădurii Vetricosu, criminaliștii s-au întors la fața locului pentru a continua cercetarea. După ce au fost ridicate toate probele, epava a fost ridicată și dusă cu camioneta la București pentru expertiză, transmite Mihaela Barbu, jurnalist Euronews România.

Primarul din localitate spune că la manșa avionului era patronul firmei care operează aerodromul din comună, un instructor de zbor cu multe ore de pilotaj în spate, în vârstă de 54 de ani. Pasager era o tânără de 28 de ani care, potrivit unor surse apropiate anchetei, primise o oră de zbor cadou din partea iubitului. Și el ar fi fost plimbat cu același avion, cu puțin timp înainte. Aceleași surse spun că pilotul ar fi raportat probleme la scurt timp după ce a decolat de pe aerodromul din Letca Nouă.

Negru Marian, primar Letca Nouă: Ar fi avut o defecțiune la motor.

Jurnalist: A mai avut loc vreun astfel de incident?

Negru Marian, primar Letca Nouă: Nu. Pe raza comunei nu ne-am mai întâlnit cu așa ceva.

Anchetatorii de la Parchetul Curții de Apel București au deschis o investigație in rem, față de fapte, pentru ucidere din culpă, dar și pentru infracțiuni prevăzute de Noul Cod Aerian. Ei iau în calcul mai multe piste și vor să verifice dacă pilotul a respectat îndatoririle prevăzute de lege, dacă documentele și certificările lui și ale avionului erau în regulă și dacă înainte de a decola de pe aerodrom proprietarul aerodromului a consumat băuturi alcoolice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE