Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Programul BIAS 2022. Cel mai mare show aviatic se amână cu o zi, din cauza vremii nefavorabile

Se reia tradiția celui mai mare show aviatic din România, care, la ultima ediție, a adunat peste 100.000 de oameni. BIAS revine după doi ani de pauză, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Organizatorii promit multe surprize, inclusiv un moment de acrobație cu un avion militar de transport.

UPDATE. BIAS 2022 se amână cu o zi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunță organizatorii. Astfel, show-ul aviatic va avea loc duminică, 4 septembrie. Sâmbătă, 3 septembrie, iubitorii de aviație vor putea admira expoziția, deschisă în intervalul 12:00-20:00.

Cel mai așteptat moment de la BIAS este evoluția piloților acrobați. Vor fi 25 de minute de piruete aeriene oferite de piloții aeroclubului.

Ce avioane vedem pe cerul Capitalei, la BIAS 2022

Șoimii României, formația de acrobație aeriană a Aeroclubului României, vor participa cu șase avioane. Ei vor împărți cerul cu piloți militari care se vor afla la manșa avioanelor de tip F-16 și Mig-21 Lancer.

"Vin alături de noi și italienii, care vor zbura cu trei aeronave diferite. Va fi o senzație evoluția unui avion de transport Spartan, care va face acrobație. E o premieră, este impresionant. Vor avea și un Eurofighter Typhoon, un avion cu doua motoare supersonic foarte nervos și manevrabil.”, a spus George Rotaru, directorul al Aeroclubului României.

Piloții de la Aeroclubul României nu au lipsit de la nicio ediție a Show-ului Aviatic, care s-a organizat pentru prima oară în 2009.

Pregătirile pentru cel mai mare miting aviatic din România au început. Durează 20 de minute pentru ca o aeronavă să fie pregătită pentru primul antrenament.

Jurgis Kairys, campionul mondial la acrobație, prezent la BIAS 2022

Un număr de 150 de piloți vor survola cerul Capitalei. Printre ei, și celebrul pilot lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobație.

”Show-ul se organizează pe platfoma de la Aeroportul Băneasa și Romaero , accesul se face prin Romaero, este liber pentru toți participanții, cu mențiunea că nu există locuri de parcare în zonă. Recomandarea noastră este ca publicul să vină cu mijloace de transport în comun, cu biciclete sau orice altceva, pentru că nu au unde să parcheze în întreaga zonă Băneasa”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Programul BIAS 2022

BIAS 2022 se deschide oficial la ora 10.00, pe 3 septembrie. Avioanele vor continua să zboare până la apusul soarelui. Spectacolul aviatic se va încheia cu un concert și un foc de artificii.

Organizatorii au făcut public programul show-ului aviatic, precizând că este posibil să apară modificări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE