Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Cum arată bazinul în care David Popovici va înota în fața românilor

Dublul campion mondial David Popovici participă, săptămâna viitoare, la ultimul său campionat european de natație pentru juniori, care va avea loc în incinta Complexului Olimpic de Natație din Otopeni, în perioada 5-10 iulie.

O echipă Euronews a vizitat bazinul de la Otopeni care va găzdui întrecerile. Aici se fac ultimele pregătiri pentru Europenele de juniori care încep marți. Complexul de natație este ultramodern, dar nu a fost dat în folosință până acum, deși primăria Otopeni l-a recepționat oficial în urmă cu mai bine de un an.

Este cel mai mare complex de acest gen din România. Cuprinde un bazin olimpic, de 50 de metri, un bazin olimpic de sărituri, un bazin de antrenamente de 25 de metri și alte trei bazine pentru inițierea copiilor. Întreaga investiție ajunge la 33 de milioane de euro, iar lucrările au durat nu mai puțin de 13 ani.

Președintele Federației de Natație, Camelia Potec, spună că echipa sa lucrează aproape nonstop și că totul va fi gata la timp.

Spectatorii care vor să-l vadă pe David Popovici concurând încă mai pot cumpăra bilete de AICI.

Campioana olimpică de la Atena, Camelia Potec se așteaptă ca bazinul să fie asaltat de spectatori și este fericită că vedeta echipei României, David Popovici, va concura în toate zilele competiției. Cele două sesiuni zilnice vor începe de la rele 10:00, respectiv 17:00.

Pe de altă parte, Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea înotătorului David Popovici, de către Clubul Sportiv Dinamo, a unui premiu de 500.000 lei, care se va adăuga la suma de un milion de lei, premiul oferit prin intermediul Ministerului Sportului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE