Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, premiat de Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria. Sportivul, premiat cu un milion de lei din partea Guvernului

David Popovici a fost premiat la Palatul Victoria, luni, pentru rezultatele istorice obținute la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Sportivul a primit un cec de un milion de lei din partea Guvernului.

Înotătorul a devenit dublu campion mondial. Tânărul de doar 17 ani este al doilea sportiv din istorie care cucerește aurul mondial în probele de 100 și 200 de metri liber, la aceeași ediție a Mondialelor. Doar Jim Montgomery (67 de ani) se mai poate lăuda cu această performanță, reușită în 1973, la Belgrad.

David Popovici s-a întors aseară din Ungaria împreună cu Robert Glință și au fost primiți ca niște eroi, cu aplauze, buchete de flori. Vizibil emoționați sportivii și-au găsit cu greu cuvintele. Pentru înotul românesc este un succes unic, iar cei doi speră să poate câștiga în continuare medalii pentru țara lor.

În conferința de presă susținută la venirea în țară, David a recunoscut că nu este obișnuit să se afle în atenția publicului și a presei. Și el, și Robert Glință le-au mulțumit tuturor celor care i-au sprijinit să atingă performanțele remarcabile de la Campionatul Mondial de Natație.

Oficialii prezenți și ei alături de echipa care s-a întors de la Budapesta de au jucat cartea dilomației prin sport și au îndemnat publicul să-i încurajeze în continuare pe toți întotătorii care vor participa la competițiile interne și internaționale.

David Popovici a mărturisit că își propune să devină cel mai rapid înotător din istorie. Vara trecută, el a fost cel mai tânăr sportiv din două finale olimpice la natație.

UPDATE 17:15 Prim-ministrul Nicolae Ciucă: David Popovici este purtătorul de stindard al generației sale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe David Popovici pentru performanțele extraordinare obținute la Campionatul Mondial de Natație-Înot Seniori de la Budapesta, unde sportivul român a câștigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.

„M-am bucurat să îi strâng mâna și să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri. L-am sfătuit să rămână același om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi, pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung și mai greu. Seriozitatea, dorința de a performa, dedicarea, dar și pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generație, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații și sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

VEZI GALERIA
6 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE