Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici și Robert Glință s-au întors acasă. Sportivii au fost întâmpinați de oficiali, pe Aeroportul Otopeni

Update: Aeronava cu delegațiile oficiale a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 21:04 minute. Cei doi sporitivi au fost întâmpinați, pe covorul roșu, de Camelia Potec, Eduard Novak și Mihai Covaliu.

Cei doi înotători au fost primiți în Salonul Oficial cu ropote de aplauze.

Știre inițială: David Popovici și Robert Glință revin duminică seara la București, unde vor fi întâmpinați de oficiali și de fani la Aeroportul Henri Coandă.

De la ora 21, Florian Petrică si invitații săi, marea campioană Carmen Bunaciu, și antrenorul emerit Gheorghe Marinescu, vor dezbate performanțele natației romanești de la Budapesta intr-o ediție specială.

Aeronava Tarom va ajunge chiar lângă salonul oficial iar delegațiile vor merge pe covorul rosu.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a făcut declarații în Salonul oficial și i-a mulțumit lui David Popovici pentru performanțele sale. De altfel, guvernantul a oferit delegațiilor premii.

”Sunt emoționat dar foarte fericit pentru această seară istorică unde am așteptat un campion care ne-a făcut mândrii și am simțit că suntem uniți, puternici. David ne-a demonstrat că sportul ne unește. Sportul ne face mândrii că suntem români, de foarte multe ori am trăit aceste clipe când eram mic. Îi mulțumesc lui David Popovici.

A arătat lumii întregi cât de puternici puntem fi. Azi, suntem aici într-un moment istoric. Guvernul a înțeles cât de important e sportul. Am sprijinit această federație, iar azi suntem aici. David Popovici a devenit o stea a României, care va fi acolo mult timp și ne putem mândri cu el. Cu siguranță, talentul nu e de ajuns. David, prin munca, disciplina, mentalitatea sa de adolescent a arătat cum trebuie să fie un sportiv profesionist. Foarte mulți ani am văzut sportivi talentați, dar care s-au lăsat. Foarte puțini am văzut care sunt și talentați și muncitori. Avem un diamant. Noi trebuie să sprijinim astfel de valori în România. Mulțumesc, David, că m-ai făcut să fiu mândru.”, a zis Eduard Novak, care i-a înmânat sportivului un trofeu și un cec de 200.000 de euro.

Și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a vorbit despre parcursul istoric stabilit de către David Popovici la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta.

”Maxime felicitări întregii echipe. Avem în continuare în competiție săritorii în apă pe care îmi doresc să îi încurajați ca pe înotători. Sperăm să îi încurajați în continuare. Mai sunt și momente în care nu vor reuși să aducă aurul mondial sau olimpic. Mulțumesc Ministerului Sportului pentru sprijin, cred că mai sunt multe lucruri de rezolvat. Avem mari probleme în organizarea campionatelor de sărituri și înot, dar e o altă discuție, de mâine. Felicitări, dragi părinți, sunteți minunați, a fost greu, o să fie greu. Vă doresc, dragi părinți, sănătate și putere de muncă.”, a adăugat Camelia Potec.

David Popovici, dublu campion mondial

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul de 17 ani este, deja, dublu campion mondial. Singurul sportiv care a mai reușit să castige aurul în probele de 100 și 200 m liber la un Campionat Mondial a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

Popovici a plecat de pe culoarul 4 și a întors al doilea la 50 de metri. A sprintat formidabil pe ultimul bazin și a terminat cu 47,58. Pe doi a venit francezul Maxime Grousset, 47,64, iar pe 3, canadianul Joshua Edwards, 47,71.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE